Home » Știri » Atac la Muzeul Luvru: un terorist a atacat un soladat și a strigat „Allahu Akbar” [VIDEO]

Atac la Muzeul Luvru: un terorist a atacat un soladat și a strigat „Allahu Akbar” [VIDEO]

Sebastian Rotaru / 03.02.2017, 13:33
Atac la Muzeul Luvru: un terorist a atacat un soladat și a strigat „Allahu Akbar” [VIDEO]

Un soldat care se afla în timpul serviciului, în apropiere de Muzeul Luvru din Paris, a deschis focul asupra unui bărbat care l-a atacat cu o machetă.

Atacatorul s-a repezit spre un grup de soldați și gardieni de la Carrousel du Louvre, platoul subteran din apropierea muzeului, spune Michel Cadot, prefectul Parisului. În timp ce dorea să înjunghie soldatul, a stricat „Allahu Akbar”, mai spune Cadot, citat de CNN News.

Soldatul a tras cinci focuri de armă, iar un glonț l-a rănit grav la abdomen. Acesta purta un rucsac și este posibil să fi avut și alte arme la el, spune Cadot. Un singur soldat a fost ușor rănit la cap.

În rucsac nu s-au găsit materiale explozive, care a fost luat în custodie de către poliție, în viață și conștient. Atacatorul de la Muzeul Luvru se pare că este un pompier, a mai spus prefectul Parisului.

Un al doilea bărbat a fost arestat și există indicii că are legătură cu atacul.

În jur de 250 de vizitatori se aflau în Muzeul Luvru la momentul atacului, iar aceștia au fost evacuați în grupuri mici. La ora 10:00 (09:00, ora României), un cordon de securitate a împânzit zona.

Un producător de muzică din Florida a fost primul om care a anunțat, pe Twitter, că „se întâmplă ceva” la Luvru, spunând că a văzut „30 de mașini de poliție și arme”.