Home » Știri » Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce exerciții și ce probleme au avut de rezolvat elevii la proba de Matematică și care este baremul

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce exerciții și ce probleme au avut de rezolvat elevii la proba de Matematică și care este baremul

Burghelea Cătălina / 17.08.2021, 09:12
Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce exerciții și ce probleme au avut de rezolvat elevii la proba de Matematică și care este baremul

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021 a început. Luni, 16 august, elevii din an terminal au susținut prima probă la Limba şi literatura română. Astăzi (n.r. – marți, 17 august), BAC 2021 continuă cu a doua probă, respectiv proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie.

La sesiunea din august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2021 s-au înscris în jur de 39.000 de candidați, potrivit edu.ro. Din totalul celor înscriși, Ministerul Educației a dezvăluit că peste 24.900 de candidați provin din promoția 2020-2021, iar restul din promoțiile anterioare.

Luni, 16 august, elevii de an terminal au susținut proba scrisă la Limba și literatura română, din cadrul examenului național de BAC (sesiunea de toamnă 2021). La proba de Limba și literatura română s-au prezentat 14.427 de candidați, din cei 17.485 de candidați înscriși. Au absentat peste 3.000 de candidați, iar 19 candidați au fost dați afară din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Calendar sesiunea de toamnă august – septembrie Bacalaureat 2021

16 august 2021 – probă scrisă la Limba și literatura română

17 august 2021 – probă scrisă la matematică sau istorie

18 august 2021 – Proă scrisă la alegere a profilului și specializării

19 august 2021 – probă scrisă la Limba și literatura maternă

23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română

25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

26 – 27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale

30 – 31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (ultima probă).

Proba scrisa la matematica, sesiunea de toamna BAC 2021
Proba scrisa la matematica, sesiunea de toamna BAC 2021

Cine poate da examenul de BAC în sesiunea de toamnă august-septembrie 2021

La sesiunea a doua a examenului maturității pot participa elevii care nu s-au putut prezenta în sesiunea de vară (din varii motive) sau care au picat examenul. Totodată, mai pot susține examenul de BAC 2021 și candidații din promoțiile anterioare care nu au luat notă de trecere. Elevii care au fost prinși în timp ce încercau să copieze la examen mai trebuie să aștepte încă două sesiuni. Abia la a treia sesiune de Bacalaureat se pot înscrie din nou.

Reguli valabile pentru sesiunea a doua BAC 2021

La ora 9.00, încep probele scrise. Accesul elevilor în sala de examen este permis până la 8.30.

Lucrarea de examen poate fi scrisă într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sală. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au voie doar cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru scheme și desene, se vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații au voie să folosească doar instrumente de desen. Sunt interzise dispozitivele de calcul.

Timpul de lucru alocat pentru rezolvarea subiectelor scrise poate fi prelungit doar în baza unei solicitări aprobate de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat.

Toate sălile de examen au camere de supraveghere video și audio.

Nu sunt permise în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. Totodată, elevii nu au voie cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.

Candidații nu trebuie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să facă schimb de notițe cu ceilalți din sala de examen. În caz contrar, vor fi dați afară din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.