Home » Știri » Cineva a vrut să vadă bufnițe fără pene, iar internetul a rezolvat problema [FOTO]

Cineva a vrut să vadă bufnițe fără pene, iar internetul a rezolvat problema [FOTO]

Sebastian Rotaru / 07.02.2017, 09:13
Cineva a vrut să vadă bufnițe fără pene, iar internetul a rezolvat problema [FOTO]

Te-ai întrebat vreodată cum arată o bufniță fără pene? Cu siguranță nu, dar cineva a vrut să știe, iar internetul s-a pus pe treabă.

Bufnița este formată în proporție de 90% din pene și sunt niște creaturi minunate. Își pot roti capul 360 de grade, urechile lor sunt dezechilibrate și sunt cunoscute sub numele colectiv de Parlament, scrie iflscience.com.

Dana Schwartz este cu siguranță o curioasă și curajoasă. De ce? Ea a căutat pe Google „cum arată o bufniță fără pene”, iar rezultatul nu poate să nu te surprindă.

După ce te uiți la pozele acestea și analizezi o bufniță „dezbrăcată”, realizezi că, de fapt, este ceva chiar uimitor. Văzând pasărea fără pene îți dai seama cât de gros este stratul de pene.

Directorul adjunct al World Bird Sanctuary a confirmat, pentru BuzzFeed, că pozele de mai sus sunt ale bufniței de hambar.

„Pasărea din mijloc este ceea ce putem numi bufniță de hambar, aproape fără pene. Este o poză minunată care arată, de fapt, cât de mult schimbă penele aspectul unei păsări”, a declarat acesta, cu referire la a doua poză din postarea de pe Twitter.

Bufnițele de hambar (din familia Tytonidae) sunt una dintre cele două familii de bufnițe, cealaltă fiind Strigidae. Acestea au capete mari, iar fața lor are o formă caracteristică de inimă. Au picioare lungi cu gheare mari și puternice, iar osul lor stern și picioarele sunt diferite de cele din familia Strigidae.

Acestear sunt divizate în doua subfamilii: Tytoninae sau Tyto (din care face parte bufnița de hambar) și Phodilinae.

Cinci specii de bufnițe de hambar sunt în pericol și unele specii insulare au dispărut în timpul Holocenului sau mai devreme. Acestea sunt în general nocturne, și nu migrează și trăiesc în perechi sau singure.