Home » Știri » Cum s-a votat bugetul Camerei Deputaților: nu trebuie să vă spunem și vouă

Cum s-a votat bugetul Camerei Deputaților: nu trebuie să vă spunem și vouă

Sebastian Rotaru / 17.01.2017, 09:20
Cum s-a votat bugetul Camerei Deputaților: nu trebuie să vă spunem și vouă

Cosette Chichirău, deputat USR, acuză nereguli grave la votul pentru bugetul Camerei Deputaților pentru 2017.

Ea spune că a primit în avans o singură pagină cu o sumă, iar în ziua votului a primit alte cifre care trebuiau votate, anunță Digi24.

„Singurul proiect pe ordinea de zi era bugetul Camerei Deputaților. O singură pagină ne fusese trimisă în avans și încărcată pe site cu suma totală de 299 milioane lei (!). Fără documente justificative, fără explicații. Când intrăm în ședință, se prezintă cu totul alte numere! Numere mai mici, ceea ce e bine, dar cu totul diferite. Asta înseamnă că nouă – celor din opoziție – ni s-a cerut să votăm pe o sumă de sute de milioane de lei de la un minut la altul. Am luat cuvântul și am spus că este inacceptabil ce se întâmplă, că s-a făcut asta la fiecare ședință și că trebuie să se oprească. Este o bătaie de joc la adresa deputaților din opoziție și la adresa poporului român”, a povestit Cosette Chichirău pe Facebook.

Deputatul ieșean îl mai acuză pe președintele Comisiei de Buget, Leonardo Badea, de „afirmații halucinante”.

„Am solicitat documentele justificative. Nu mi s-au dat. Badea a introdus procedura de vot. Eu am spus că este imposibil să votăm când sunt încă întrebări importante fără răspuns. „Răspundem la întrebări după ce votăm!” a zis Badea. I-am întrebat pe cei de la PSD dacă votează în cunoștință de cauză sau pur și simplu habar n-au ce fac și pentru ce ridică mâna. Au zis că da, ei știu pentru ce votează. I-am întrebat câte persoane intră în calculul bugetar de 178.664.000 lei pentru cheltuieli de personal. Nu mi s-a răspuns. A zis cineva de la PSD că ei nu sunt școlari și că nu trebuie să răspundă. Apoi Badea a făcut afirmația șocantă: „Noi știm, dar nu trebuie să vă spunem și vouă!” Și cu asta basta. S-a votat bugetul Camerei Deputaților. PSD trece cu tancul peste democrația românească”, a adăugat deputatul USR.

Cosette Chichirău a precizat că a cerut să primească documentele justificative în termen de 48 de ore. „Avem dreptul să știm cum sunt cheltuiți banii publici, mai ales că în curând va veni pe ordinea de zi un proiect de buget mult mai mare, bugetul României”, a subliniat ea.