Home » Știri » Știri externe » Când scăpăm de pandemie. Bill Gates știe răspunsul

Când scăpăm de pandemie. Bill Gates știe răspunsul

Bucur Ioana / 14.10.2020, 09:06

Bill Gates, miliardarul care, în urmă cu câțiva ani, vorbea despre iminența apariției unei boli ce se va răspândi în întreaga lume, susține că știe când scăpăm de pandemia de COVID-19.

Bill Gates anunță când scăpăm de pandmeie

În ciuda exploziei numărului de infectări în țările cel mai greu lovite de primul val de coronavirus, Bill Gates se declară optimist în ceea ce privește apariția cât mai rapidă pe piață a tratamentului pentru COVID-19. Mai mult, miliardarul, care a finanțat chiar dezvoltarea unui vaccin, este convins că vom scăpa de pandemie până la finalul anului 2021, potrivit Business Insider.

„Inovaţiile în ceea ce priveşte diagnosticarea, noile metode de tratament şi vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Şi asta ma face să cred, că pentru ţările bogate, am putea, în mare, să punem capăt pandemiei până la finalul anului 2021, şi, până la finalul anului 2022, pentru ţările aflate în curs de dezvoltare”, a explicat Bill Gates.

Când scăpăm de pandemie. Bill Gates știe răspunsul
Când scăpăm de pandemie. Bill Gates știe răspunsul

Când ar putea să apară primul vaccin anti-Covid-19?

În ciuda optimismului său, Bill Gates a dezvăluit că lupta pornită de Rusia și China pentru a scoate cât mai repede un vaccin pe piață poate fi extrem de periculoasă pentru populație. Potrivit miliardarului de la Microsoft, dozele unui presupus vaccin ar putea fi administrate oamenilor înainte ca acesta să fie sigur, dar este convins că autoritățile din Statele Unite ale Americii nu vor permite asemenea „scurtături”.

În luna iulie, Bill Gates spunea că este încrezător că cercetetătorii vor crea un vaccin „foarte eficient și foarte sigur”, bazându-se pe faptul că, în întreaga lume, erau, la acel moment, peste 160 de variante de vaccinuri în diferite etape ale dezvoltării. Două dintre cele patru aflate în teste pe oameni sunt în Statele Unite de Moderna şi Pfizer/BioNTech.

Când scăpăm de pandemie. Bill Gates știe răspunsul
Când scăpăm de pandemie. Bill Gates știe răspunsul

Bill Gates a fost acuzat că vrea să pună cipuri populației

La scurt timp după ce a anunțat că a finanțat dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, adepții teoriilor conspiraționiste l-au acuzat pe miliardar că ar dori, de fapt, să implanteze cipuri în populația planetei, iar vaccinarea ar fi fost cea mai ușoară metodă de a o face.

„Este necesar să se afle adevărul. Sper că totul se va liniști și că oamenii vor înțelege cum stau lucrurile (…) Vrem să ne asigurăm că nu există oameni care să moară din cauză că nu au acces la un vaccin”, a transmis acesta, în cadrul unui interviu pentru CNBC.

Când scăpăm de pandemie. Bill Gates știe răspunsul
Când scăpăm de pandemie. Bill Gates știe răspunsul

Bill Gates a atras atenția asupra faptului că, dacă vaccinul nu va fi distribuit la nivel mondial, pandemia de COVID-19 ar putea reveni an de an.

„Dacă vom lăsa pur şi simplu tratamentele şi vaccinurile să meargă la cel care licitează cel mai mult şi nu la oamenii şi în locurile care au cea mai mare nevoie, vom avea parte de o pandemie mai lungă, mai nedreaptă şi soldată cu mai multe decese”, a precizat Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, într-o înregistrare dată publicităţii din timpul unei conferinţe virtuale pe tema COVID-19 organizate de International AIDS Society.