Home » Știri » Când vor reveni toți elevii în bănci la școală. Anunțul făcut de ministrul Educației

Când vor reveni toți elevii în bănci la școală. Anunțul făcut de ministrul Educației

Alexandru Cazacu / 07.05.2021, 14:08
Când vor reveni toți elevii în bănci la școală. Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministrul Educație a vorbit despre revenirea tuturor elevilor în băncile școlii. Când vor putea toți copii să fie din nou prezenți fizic la școală și ce spune Sorin Cîmpeanu, puteți afla în continuarea articolului.

Când vor reveni toți elevii în bănci la școală. Anunțul făcut de ministrul Educației

Vineri, în cadrul unui interviu pentru Antena 3, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus că o revenire a tuturor elevilor în bănci, în condiții de normalitate, va fi posibilă abia din luna septembrie. Cu toate acestea, ministrul susține că acest lucru va fi analizat și în funcție de cum va evolua pandemia de COVID-19.

”În această perioadă, marcată de imprevizibil, nu cred că cineva responsabil poate să dea drept sigur, dar pot să vă spun, până și ministrul Educației are dreptul să spere și să creadă că lucrurile vor fi în normalitate începând cu 13 septembrie, începutul anului școlar 2021-2022”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri, la Antena3.

Revenirea elevilor în școli în condiții de normalitate

Sorin Cîmpeanu speră că vom putea renunța cât de curând la aceste scenarii, iar sistemul de educație să revină la normalitate. Potrivit ministrului, dacă numărul de infectări continuă să scadă, începând cu anul școlar viitor, revenirea tuturor elevilor în băncile școlii se va putea face în condiții de normalitate.

”Cu toții sperăm că vom putea renunța cât de curând la aceste scenarii și vom intra în normalitate din perspectiva sistemului de educație. Am spus că după două săptămâni, de exemplu pe 20 mai, atunci când vom avea o imagine a ratei de infectare după sărbătorile pascale, după ce va trece perioada de incubație, vom face această analiză.

Dacă se va confirma trendul puternic descendent al ratei de infectare și ne dorim asta și dacă în același timp vom înregistra progrese ale campaniei de vaccinare și facem eforturi în acest sens, sunt convins că Ministerul Educației este îndreptățit să propună deschiderea tuturor școlilor cu prezență fizică, fie și pentru cele 3-4 săptămâni”, a adăugat ministrul Educației, potrivit sursei citate.

Când vor reveni toți elevii în bănci la școală. Anunțul făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu
Când vor reveni toți elevii în bănci la școală. Anunțul făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, despre normele pentru revenirea elevilor în școli

Cu toate acestea, ministrul Educației a declarat, marți, că ar fi posibil ca peste două săptămâni să fie propusă revenirea în băncile școlii a tuturor elevilor. De asemenea, potrivit lui Sorin Cîmpeanu, la revenirea elevilor în școli, se vor respecta toate normele sanitare, distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și aerisirea spațiilor.

În ceea ce privește elevii care nu vor putea susține examenele naționale, ministrul Educației a spus că vor fi sesiuni speciale.

”Examenele naționale se vor derula cu prezență fizică. Elevii care nu vor lua notă de trecere au șansa unor reexaminări în toamnă. Cei care din motive medicale nu se vor putea prezenta la examenele naționale vor avea o sesiune specială”, a precizat ministrul, potrivit realitatea.net.

Evaluarea națională va începe pe data de 22 iunie, iar examenul de Bacalaureat va începe pe data de 28 iunie și se vor derula cu prezența fizică, spunea la sfârșitul lunii aprilie ministrul Educației. De asemenea, el a precizat că autoritățile vor analiza dacă mai este sau nu nevoie de triaj epidemiologic la examenele naționale.