Home » Știri » Ce crede medicul Monica Pop despre masca de protecție. Detaliul nebănuit

Ce crede medicul Monica Pop despre masca de protecție. Detaliul nebănuit

Manolică Anca / 26.02.2021, 12:22
Ce crede medicul Monica Pop despre masca de protecție. Detaliul nebănuit

Ce crede medicul Monica Pop despre masca de protecție. Una dintre cele mai vocale persoane în spațiul public cu privire la pandemia de coronavirus și campania de vaccinare, fostul manager al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, vine cu noi declarații, de această dată despre eficacitatea purtării măștii de protecție.

Ce crede medicul Monica Pop despre masca de protecție

Pandemia, campania de vaccinare, distanțarea socială, purtarea măștii, toate au atras, în ultimul an de zile, numeroase discuții contradictorii, fiecare având o propria accepțiune în ceea ce privește situația în care ne aflăm.  Acesta este și cazul medicului oftalmolog Monica Pop, o voce foarte cunoscută în spațiul public, care nu s-a dat în lături din a-și exprima părerea de fiecare dată când a simțit să o facă.

Așa cum a subliniat în nenumărate rânduri că oamenii nu au suficiente informații care să-i ajute să ia o decizie în privința vaccinării, motiv pentru care există o serie de nelămuriri cu privire la antidotul găsit pentru imunizare. Mai mult, ea subliniat că nu a fost făcută o campanie de informare corectă și completă asupra vaccinului împotriva coronavirusului, ci mai degrabă au circulat în spațiul public și la tv mesaje care au indus panica în populație. Ce crede medicul Monica Pop despre masca de protecție? Ei bine, ea a vorbit deschis și despre importanța purtării măștii de protecție, spunând că, deși nu a fost de acord cu multe decizii ale „decidenților”, cu purtarea măștii este întru-totul de acord.

„Masca protejează, să știți! Toți chirurgii din lume poartă masca la operații! Dintotdeauna! Nu pentru că protejează?! Ați văzut vreodată chirurgi la „lucru” fără mască ?! Categoric nu! Masca are rolul ei de protecție asta e clar!

Desigur, nu sunt ok exagerările cu schimbatul des, cu purtatul permanent, oriunde, dar, că e un mijloc bun de protecție și de profilaxie, asta e clar, în opinia mea! Și nu cred că mă înșel! Cu multe din ale „decidenților” nu sunt de acord dar cu masca purtată judicios, ca mijloc de protecție, da! Purtați-o!”, a scris aceasta pe contul său de socializare.

Ce crede medicul Monica Pop despre masca de protecție / Sursă foto: Captură FB Monica Pop
Ce crede medicul Monica Pop despre masca de protecție / Sursă foto: Captură FB Monica Pop

Mesaj controversat în privința vaccinării

Creșterea numărului de cazuri de infectări cu coronavirus a persoanelor care s-au vaccinat a fost un alt subiect abordat de Monica Pop. Conform datelor transmise în ultima perioadă, sunt peste 4500 de pacienți infectați cu Covid-19, infectați în ciuda faptului că le-a fost administrat serul curativ. Destul de alarmant, dacă este să luăm în considerare declarațiile autorităților în privința siguranței și eficacității vacinurilor.

Medicul oftalmolog a făcut câteva afirmații dure la adresa autorităților. Aceasta a tras un semnal de alarmă, spunând că infectarea cu Covid a persoanelor vaccinare a apărut din cauza vaccinului. Mai mult, Monica Pop a spus că „nu e moral și nici benefică inducerea în eroare”.

„Greu de înţeles de ce unii medici nu spun adevăruri! E foarte clar că cei 4.500 care au făcut Covid după vaccinare l-au făcut de la vaccin! Ştie orice medic că vaccinurile pot provoca boala! Instruiţi-vă şi veţi vedea! Rog autorităţile şi colegii să nu mai spună lucruri neadevărate oamenilor, nu e moral şi nici benefică inducerea în eroare!”, a scris medicul Monica Pop.