Home » Știri » Ce înseamnă non-binar. Cântăreața Demi Lovato a anunțat că e persoană non-binară

Ce înseamnă non-binar. Cântăreața Demi Lovato a anunțat că e persoană non-binară

Alexandru Cazacu / 20.05.2021, 14:38
Ce înseamnă non-binar. Cântăreața Demi Lovato a anunțat că e persoană non-binară

Cel mai probabil, mulți dintre noi am auzit termenul de non-binar. Nu cu mult timp în urmă, una dintre cele mai celebre cântărețe din lume, Demi Lovato a anunțat într-un clip pe Twitter că face parte din categoria persoanelor non-binare. Dar ce înseamnă non-binar și ce vrea artista să spună prin acest lucru?

Ce înseamnă non-binar. Demi Lovato a anunțat că e persoană non-binară

Ei bine, acest termen poate avea diferite semnificații pentru diferite persoane. În principiu, termenul de non-binar este utilizat pentru a descrie pe cineva a cărui identitate de gen nu este exclusiv masculină sau feminină, potrivit HeathLine.

De exemplu, dacă o persoană îți spune că este non-binară, este întotdeauna important să te întrebi ce înseamnă pentru ea acest lucru. Asta deoarece, anumite persoane care sunt non-binare își exprimă sexul atât ca bărbat, cât și ca femeie. Pe de altă parte, alții nu le exprimă nici ca bărbați, nici ca femei. De asemenea, acest termen poate fi folosit ca termen umbrelă, cuprinzând astfel mai multe identități de gen, altele decât cel masculin sau feminin.

Demi Lovato a anunțat că este non-binară

În vârstă de 28 de ani, Demi Lovato, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din lume, a anunțat că este o persoană non-binară. Demi le-a dezvăluit acest lucru fanilor săi prin intermediul unui clip postat pe Twitter, în care apare cu un părul tuns foarte scurt și cu un machiaj discret. De asemenea, cântăreața a anunțat și că își va schimba și pronumele personal la genul neutru.

”Astăzi este o zi în care sunt atât de fericită să împărtășesc mai multe din viața mea cu voi. Sunt mândră să vă anunț că mă identific ca non-binar și îmi voi schimba oficial pronumele în they/ them. Simt că asta reprezintă cel mai bine fluiditatea pe care o simt în exprimarea mea de gen”, a declarat Demi Lovato într-un videoclip pe Twitter.

Demi Lovato a dezvăluit fanilor că este non-binară
Demi Lovato a dezvăluit fanilor că este non-binară

Totodată, artista artista a susținut în mediul online că a ajuns să înțeleagă acest aspect din viața ei după ce a petrecut a petrecut un timp de ”vindecare” și auto-reflexie” anul trecut, în urma consumului de substanțe interzise.

De asemena, Demi Lovato a mărturisit că sexualitatea ei este fluidă și le-a spus chiar și părinților săi că se vede într-o relație cu o femeie. Se pare că părinții artistei nu au nicio problema cu decizia sa și sunt de părere că ”dragostea este dragoste”. Ma mult de atât, cântăreața a militat pentru egalitatea în drepturi în privința mariajului între persoanele de același sex.

Non-binarul nu este o idee nouă

Cu toate că non-binarul este considerat de cele mai multe ori ca fiind o idee nouă, acest gen a fost înregistrat încă din anul 400 î.e.n. până în 200 d.Hr., când Hijras (oameni din India) s-au identificat ca dincolo de bărbați sau femei. Chiar și în zilele noastre, India este una dintre numeroasele ţări din lume care recunoaște pe cei al căror sex nu poate fi clasificat exclusiv ca masculin sau feminin, potrivit Mediafax.