Home » Știri » Ce să mănânci când ești stresat. 7 alimente care te pot ajuta

Ce să mănânci când ești stresat. 7 alimente care te pot ajuta

Violeta Badea / 02.04.2021, 17:25
Ce să mănânci când ești stresat. 7 alimente care te pot ajuta

Ce să mănânci când ești stresat. 7 alimente care te pot ajuta. Ai tendința de a mânca mai mult atunci când ești stresat? Ei bine, unele alimente au efect de liniștire și nu te îngrașă! În acest material îți vom prezenta o listă cu câteva alimente care te pot ajuta să te calmezi și să ai o dietă echilibrată.

Ce să mănânci când ești stresat

Broccoli
Broccoli

Ai o perioadă mai agitată la serviciu sau ai anumite probleme personale și ești stresat? Ei bine, cel mai indicat este să nu te refugiezi în mâncare! Dar dacă nu vezi o altă soluție de a te calma, noi te ajutăm cu o listă care cuprinde anumite alimente sănătoase, care te scapă de stres și nu te îngrașă.

Multe persoane ajung să ronțăie tot felul de produse nesănătoase, iar de multe ori au tendința de a consuma alimente pline de carbohidrați sau calorii. Acest impuls de a mânca necontrolat le aduce, fără să realizeze, multe kilograme în plus și o serie de afecțiuni.

7 alimente care te pot ajuta

Avocado
Avocado

1. Broccoli

Vitamina A are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului uman, menține sănătatea pielii și a ungiilor și reduce stresul. De asemenea, aceasta este foarte eficientă împotriva infecțiilor. Iată câteva alimente care conțin vitaminaA: ficatul de vită, de porc, lactatele, gălbenuşul de ou, morcovul, spanacul, broccoli, caisele sau citricele.

De exemplu, vă puteți bucura de o salată delicioasă de broccoli, iar tot ceea ce trebuie să faceți este să amestecaţi acest produs tăiat în cubulețe cu un sos de muştar sau un sos de lămâie preparat în casă cu lămâie, condimente din belşug şi ulei presat la rece. Va ieși o minunăție anti-stres!

2. Avocado

Alte alimente care alungă stresul sunt cele care conțin vitamina B, de exemplu avocado. Acest fruct este extrem de sănătos, îmbunătățind funcționarea sistemului nervos. În plus, avocado conține și potasiu care reglează presiunea sângelui. Fructul poate fi consumat în diferite modalități. Poți pregăti deserturi delicioase cu avocado, aperitive cu avocado, mic dejun cu avocado sau smoothie-uri cu avocado.

3. Banana

Un alt aliment pe care îl poți consuma este banana. Acest fruct se poate consuma ca o gustare sau într-un shake, dimineaţa, la micul dejun. Acest fruct are un conținut bogat de magneziu care îți aduce liniștea. În plus, banana previne bolile cardiovasculare și au un efect antiacid care protejează împotriva ulcerului gastric.

4. Somonul

Un pește foarte gustos și sănătos cu un contiținut bogat de acizi grași omega-3, care protejează sănătatea inimii. Somonul este foarte bun pentru consum, deoarece alungă sstresul, o stare care poate duce la creșterea nivelului de cortizol, iar daca acesta rămâne ridicat, poate avea efecte grave asupra sistemului cardiovascular.

5. Fructe uscate

O altă recomandare a specialiștilor sunt fructele uscate, deoarece conțin zahăr natural și magneziu. Mai mult decât atât, aceste fructe uscate nu îngrașă și țin departe momentele tensionate. Puteți alege diverse sortimente precum: caisele, bananele, prunele sau stafidele.

6. Afinele

Acestea sunt bogate în vitamina C şi ne schimbă starea cât ai clipi. De asemenea, afinele scad tensiunea şi nivelul de cortizol, hormonul stresului. În plus, aceste fructe au avantajul că pot fi consumate chiar și în cantități mari, pentru că au foarte puține calorii și nu îngrașă.

7. Fasolea

Fasolea este o sursă importantă de magneziu, iar acest lucru o face aliatul perfect în lupta împotriva stresului. Specialiștii au descoperit ca nivelul mare al acestei proteine este asociat cu un stres ridicat si cu riscul sporit de depresie. De asemenea, magneziul are capacitatea de a combate mai multe afecțiuni.