Home » Life & Style » Ce se întâmplă de fapt dacă pui bicarbonat de sodiu în șosete. Trucul banal care te va ajuta enorm

Ce se întâmplă de fapt dacă pui bicarbonat de sodiu în șosete. Trucul banal care te va ajuta enorm

Bucur Ioana / 08.10.2020, 11:14

Care este articolul vestimentar cel mai des întâlnit atât în garderoba femeilor cât și în cea a bărbaților? Cine nu are acasă un sertar plin cu șosete albe? Din nefericire, pe măsură ce sunt purtate mai mult, țesătura se îngălbenește. O problemă ce se poate rezolva cu un truc banal și ieftin. Află ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în șosete.

Trucul banal ce îți salvează rufele albe. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în șosete

Șosetele albe sunt nelipsite din mașina de spălat. Pe câ de repede se murdăresc, pe atât de greu sunt de curățat și întreținut. Acum, nu mai trebuie să le ascunzi sau să le arunci doar pentru că și-au pierdut din albul imaculat. Cum poate ajuta bicarbonatul de sodiu?Bicarbonatul de sodiu este o soluție la îndemâna oricui și deloc costisitoare pentru îndepărtarea petelor de pe rufe, dar și a mirosurilor neplăcute. Preparați un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Cantitățile trebuie potrivite astfel încăt să se obțină o consistență păstoasă. Aceasta se pune pe zona murdară și se lasă să acționeze câteva minute, până când substanța pătrunde bine în țesătură. Apoi, rufele se pun în mașina de spălat, la un ciclu normal de spălare, dar fixând o temperatură mai ridicată.

Acest truc se poate folosi și pentru a elimina mirosurile neplăcute. Pentru asta, nu trebuie decât să puneți o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu în șosete și lăsați să acționeze peste noapte. A doua zi, șosetele se pun în mașina de spălat și se spală cu detergentul pe care îl folosiți în mod normal. Mai mult, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la menținerea rufelor proaspete mai mult timp, cu ajutorul uleiurilor esențiale, precum cel de mentă, lavandă, lămâie sau portocale. Puneți bicarbonat de sodiu într-un borcan. Adăugați, apoi, câteva picături de uleiuri esențiale. Închideți recipientul cu un capac și agitați bine.

Ce se întâmplă de fapt dacă pui bicarbonat de sodiu în șosete. Trucul banal care te va ajuta enorm
Ce se întâmplă de fapt dacă pui bicarbonat de sodiu în șosete. Trucul banal care te va ajuta enorm

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să menții albul șosetelor

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta și la menținerea albului imaculat al șosetelor. Este un produs ieftin și la îndemâna oricui, cu efecte benefice nebănuite. Dacă vreți să redați albul șosetelor uzate, puneți-le într-un lighean cu apă rece. Peste ele, adăugați un pumn de sare de mare și un pumn de bicarbonat de sodiu și lăsați la înmuiat câteva minute. Frecați bine șosetele, clătiți și puneți-le la uscat. În cazul petelor ce nu vor să iasă la spălat, folosiți pasta de bicarbonat și apă descrisă mai sus, lăsați să acționeze aproximativ 10 minute și apoi puneți-le în mașina de splat.

Un alt truc pentru albirea rufelor este folosirea oțetului. Adăugați în detergentul pe care îl folosiți în mod normal o ceașcă de oțet alb, care îi va potența proprietățile. Oțetul este eficient mai ales în cazul urmelor de transpirație sau petelor de ulei.

Folosind bicarbonatul de sodiu, ajuți mediul înconjurător în timp ce îți speli hainele

Majoritatea detergenților clasici care se găsesc pe rafturile magazinelor conțin ingrediente agresive, dăunătoare mediului înconjurător. Bicarbonatul de sodiu, însă, poate albi și spăla hainele fără a polua.