Home » Știri » Ce se petrece în corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi. 5 efecte uimitoare

Ce se petrece în corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi. 5 efecte uimitoare

Violeta Badea / 11.04.2021, 16:12
Ce se petrece în corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi. 5 efecte uimitoare

Ce se petrece în corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi. 5 efecte uimitoare. Cu siguranță ai auzit expresia „mersul pe jos face piciorul frumos”, la un moment dat. Ei bine, află că o simplă plimbare prin parc îți poate îmbunătăți sănătatea și starea de spirit. În acest material vei afla ce se petrece în corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi. Efecte sunt uimitoare!

Ce se petrece în corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi

Cu toții știm că sportul este foarte important pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, mulți oameni petrec foarte mult timp la birou și nu mai au timp pentru activități fizice. Dacă te numeri printre acestea persoane, atunci trebuie să știi că îl poți înlocui cu mersul pe jos. Poți alege o scurtă plimbare prin parc cu animalul tău de companie sau o altă variantă ar fi aceea de a renunța mașina personală. Rezultatele te vor surprinde plăcut! Iată câteva efecte pe care le are mersul pe jos.

Ce efecte are mersul pe jos
Ce efecte are mersul pe jos

1. Scapi de kilogramele în plus

Nu te gândi că vei simți acest lucru imediat, mai ales dacă ești o persoană pofticioasă. Însă, dacă mergi pe jos cel puțin 30 de minute pe zi vei observa că vor dispărea câteva kilograme. Lejer și fără prea mare efort. Până la urmă este ceva plăcut să te plimbi, să te bucuri de natură și de vremea frumoasă de afară.

2. Starea de spirit ți se îmbunătățește

Plimbările lungi și dese în aer liber au capacitatea de a te scăpa de stresul acumulat, mai ales dacă treci printr-o perioadă mai dificilă. Este foarte important să petreci puțin timp tu cu tine și să lași lucrurile negative deoparte. Mai multe studii au demonstrat că oamenii care merg în timpul săptămânii pe jos, chiar şi timp de 30 de minute pe zi, observă că simptomele depresiei încep să dispară. Mișcarea zilnică îți oferă relaxarea de care ai nevoie.

3. Vei avea un sistem osos mai sănătos

Mișcare fizică este importantă pentru oasele și articulațiile tale. Medicii recomandă mersul pe jos pentru persoanele care au dureri de spate. Se spune că această activitate ameliorezi durerile de coloană, deoarece creşte circulaţia sângelui şi îi va permite spatelui să fie mai mobil.

4. Vei avea o digestie mai bună

Ai mâncat și nu te simți bine cu stomacul prea plin? Ei bine, atunci este indicat să faci o plimbare pentru a-ţi stimula digestia. Activitatea fizică îi va permite organismului să digere corect şi eficient alimentele, astfel mâncarea nu se va transforma în grăsime.

5. Menține inima sănătoasă

Mersul pe jos este eficient și are numeroase beneficii pentru noi. Activitatea are rolul de a reduce riscul de a dezvolta o varietate de afecţiuni cardiovasculare. Cu alte cuvinte, poate îmbunătăţi sănătatea inimii. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, mușcarea scade tensiunea arterială, ajută la buna circulaţie a sângelui, ajută la echilibrarea nivelului de colesterol, reglează circulaţia oxigenului şi scade riscul de accident vascular cerebral. Specialiștii spun că mersul pe jos reduce riscul apariției bolilor asociate cu un procent de 30%.