Ți-e poftă de ceva dulce, dar nu ai vrea să stai prea mult prin bucătărie pentru a găti? Iată cele mai simple rețete de prăjituri fără coacere, care se pregătesc foarte rapid. Sigur ți se va face poftă!
Îți vin prietenii în vizită și nu știi ce să prepari rapid? Iată o idee simplă de desert gustos, care sigur le va plăcea și amicilor tăi.
Ingrediente pentru blat:
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare
Primul pas este mărunțirea biscuiților manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie, apoi se amestecă cu fulgii de cocos. Separat, se mixează nutella cu frișca lichidă și untul moale, până se obține o compoziție consistentă și omogenă.
Aceasta se toarnă peste biscuți și se amestecă bine, după care se pune într-o tavă pătrată cu dimensiunea (24x24cm) și se întinde uniform, îndesând-o bine.
Pentru cremă, se amestecă amestecați amidonul cu 400 ml de lapte. Restul de lapte se pune într-o cratiță, peste care se adaugă zahărul, amidonul diluat anterior, gălbenușurile, zahărul vanilat și sarea. Se lasă la foc mic și se amestecă continuu pentru a nu se lipi. Când compoziția s-a îngroșat, se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Într-un bol separat se bate untul până devine spumă, după care se încorporează, treptat, crema. Se adaugă esența de vanilie si, după ce se amestecă bine, se așază pe blatul de biscuiți, uniformizând bine cu o spatulă.
Pentru glazură: se pune ciocolata mărunțită într-un bol, peste care se adaugă frișca lichidă fierbinte și se lasă un minut, apoi se amestecă până se topește în totalitate. După ce a fost lăsată alte două minute la răcit, se întinde peste crema de vanilie și se dă la rece, pentru minim patru ore, să se întărească bine. De preferat ar fi să se lase toată noaptea la frigider.
Iată o rețetă simplă de tiramisu, fără ou, care va fi gata în doar 15 minute.
Ingrediente:
Mod de preparare
Se pune crema mascarpone într-un vas și se bate, timp de două minute, cu mixerul pentru a o aera puțin și a-i cremozitate. Se adaugă smântâna, zahărul și esența de vanilie și se continuă cu mixerul până se va obține o cremă de consistența unei smântâni mai groase.
Dup ce crema este gata, se trece la așezarea pișcoturilor în tavă, nu înainte de a le înmuia în cafea. După ce s-a format primul strat de pișcoturi, se adaugă și primul strat de cremă, adică jumătate din compoziția acesteia. Peste, se presară 4 căpșuni tăiate mărunt, se rade ciocolata, mărunt și apoi se mai pun 2-3 linguri de se frișcă pentru a le încorpora mai bine.
Se trece la următorul strat de pișcoturi, procedând la fel ca înainte. Apoi, se pune restul de cremă, se rade restul de ciocolată și se dă la frigider până a doua zi. Înainte de servire, se presară și restul de căpșuni mărunțite.
Rețeta este gata și numai bună de savurat!
Cu doar câteva ingrediente poți face rapid o rețetă foarte gustoasă.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare
Sucul de portocale se pune la fiert într-o oală, peste care se adaugă zahărul și grișul. Se lasă să dea în clocot, timp în care se amestecă, constant, cu un tel.
Se pune într-un bol și se dă la frigider timp de 30 de minute. Apoi, amestecul de textură gelatinoasă se va mixa, până se va face de culoare albă și cremoasă.
Tava recomandată este de 22 cm x 22 cm. Pe fundul acesteia se pune o folie alimentară, peste care se pune primul strat de cremă. Se continuă, apoi, cu un strat de biscuiți, peste care se adaugă un nou strat de cremă și se presară felii subțiri de banane.
Urmează apoi un nou strat de biscuiți, cremă, felii de banană și, pentru a fixa bine toate straturile, se mai adaugă unul de biscuiți. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru aproximativ 4-6 ore.
Pentru următorul pas este nevoie de un fund, o farfurie sau o tavă întinsă pe răsturna prăjitura, în așa fel încât, ultimul strat de biscuiți pus să devină acum primul strat de la baza prăjiturii.
Pentru glazură: ciocolata neagră se amestecă cu frișca lichidă fierbinte și untul și se amestecă până se formează crema. Se va pune într-o formă specială de ornat și se va decora prăjitura fix așa cum să doriți.
Spor în bucătărie și poftă bună!