Home » Știri » Cine este criminalul din Onești. Planul de răzbunare, făcut public încă din 2018. „Cu armă de foc voi face dreptate”

Cine este criminalul din Onești. Planul de răzbunare, făcut public încă din 2018. „Cu armă de foc voi face dreptate”

Redactia Știri / 02.03.2021, 15:41
Cine este criminalul din Onești. Planul de răzbunare, făcut public încă din 2018. „Cu armă de foc voi face dreptate”

Cine este criminalul din Onești și de ce i-a ucis pe cei doi muncitori. Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, este autorul crimei care a șocat România. Totul s-a petrecut luni seara, 1 martie, la fostul apartament al bărbatului din Onești, apartament pe care acesta îl pierduse în instanță. Șocant este faptul că, încă din anul 2018, bărbatul a postat un video în care vorbit despre planul său de răzbunare. „Cu armă de foc voi face dreptate”, a spus el la acea vreme. Ziua în care s-a plătit cu viața unor oameni nevinovați a venit 3 ani mai târziu, tragedia având loc pe 1 Martie 2021.

Cine este criminalul din Onești

Cine este criminalul din Onești. În vârstă de 68 de ani, Gheorghe Moroşan a șocat o țară întreagă. Luni, 1 martie 2021, este ziua neagră în care acesta a ucis doi oameni nevinovați, un bărbat în vârstă de 36 de ani și un bărbat în vârstă de 52 de ani.

Cei doi muncitori veniseră la apartamentul, care i-a aparținut lui Gheorghe Moroșan și pe care acesta l-a pierdut în instanță cu ani în urmă, pentru a face renovări. Agresorul, care fi fost anunțat de vecini de prezența celor doi muncitori în fosta sa locuință, a intrat peste ei și i-a sechestrat.

Potrivit primelor informații apărute, acesta i-ar fi pus la pământ și i-ar fi legat de mâine cu coliere de plastic. După ce i-a luat ostatici, Moroșan a sunat la 112 și și-a reclamat fapta, spunând că i-a sechestrat și i-a legat pe cei doi muncitori.

Crima din Onești
Crima din Onești

Soția atacatorului îl ținea pe acesta la curent cu informații, ea aflându-se la etajul 4 din blocul respectiv, un etaj mai sus decât locul în era fosta lor locuință. În geanta acesteia s-ar fi găsit coliere de plastic.

Șocant este făcut că, în anul 2018, Gheorghe Moroşan a realizat o filmare video, pe care a făcut-o publică, în care a vorbit despre planul său de răzbunare. Potrivit declarațiilor din video, pe 15 iulie 2010, un executor judecătoresc a ajuns la apartamentul lui din Onești, în timp ce el se afla în Italia.

În acel moment, familia mi-a fost aruncată afară în stradă. Nu au avut voie să ia absolut nimic din casă (…) Eu nu am reclamat altceva decât atât: Unde este hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă învestită cu formulă executorie care le-a dat dreptul să îmi intre în apartament și să fiu executat silit? Din care motiv nu mi-a fost permis nici mie să particip, nici familiei mele să participe la inventarierea bunurilor din apartament?, sunt câteva dintre mărturisirile lui Gheorghe Moroșan care apar în videoclipul urcat pe internet.

Acesta a mai susținut în cadrul filmulețului că a făcut mai multe plângeri penale cu privire la cele întâmplate cu apartamentul său, însă nu a primit nici un răspuns.

Încă de acum 3 ani, planul de răzbunare al bărbatului a fost făcut public.

Vă rog să-mi dați aceste răspunsuri, pentru că familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu, se lămurește această situație, cu armă de foc voi face și eu dreptate!, spunea atunci bărbatul.

Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești
Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești

Crima care a îngrozit România

Răzbunarea a sosit într-adevăr, însă victime au căzut două persoane nevinovate. Conform informațiilor apărute, după apelul făcut de agresor la 112, polițiștii ar fi ajuns în doar câteva minute la imobilul în apartamentul în care s-a petrecut tragedia.

Aceștia nu au intervenit însă imediat, ci au așteptat să sosească negociatorul chemat de la Bacău, care ar fi ajuns la fața locului în jurul orei 14:45, conform digi 24.ro.

În tot acest timp, agresorul le-a solicitat polițiștilor documente ale instanței prin care a pierdut apartamentul, suma de 300.000 de euro și o cameră de filmat.

Momentul care a dus la moartea muncitorilor s-ar fi petrecut atunci când unul dintre bărbați, în dorința de a scăpa, l-a lovit pe agresor cu piciorul. Bărbatul nu a avut însă nici o șansă în fața lui, arată digi24.ro, fiind lovit cu cuțitul în inimă. Victimă a căzut apoi celălalt bărbat, care ar fi fost înjunghiat-o cu 8 lovituri de cuțit de către agresor.

După 5 ore de la apelul la 112, forțele de ordine au decis să intervină în apartamentul în care s-a petrecut odioasa crimă. Astfel, în jurul orei 17, polițiștii au spart ușa apartamentului, blocată cu o scară, și au reușit să intre. Au tras în agresor, care se afla cu cuțitul în mână, lovindu-l în picior și în abdomen.

CTP critică modul în care autoritățile au procedat

Într-o intervenție pentru digi24.ro, Cristian Tudor Popescu a declarat că autoritățile nu au abordat o măsură profesionistă în cazul crimei de la Onești.  CTP susține că au fost numeroase greșeli în această intervenție.

Autoritățile îi au pe conștiință pe acești muncitori. Din ceea ce am văzut și am auzit relatat în legătură cu acest caz sunt o grămadă de greșeli ale autorităților care au dus la această dublă crimă groaznică.

Nu înțeleg cum a fost posibil ca un om de 60 și ceva de ani să poată să pună la pământ doi oameni, doi muncitori și să-i lege, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul este de părere că se puteau găsi soluții pentru a-l calma pe bărbatul în vărstă de 68 de ani, astfel încât să nu se ajungă la tragedie. CTP crede că hotărârea judecătorească, pe care o solicitase agresorul, care dovedea că a fost vorba de o evacuare silită în cazul apartamentului pierdut de acesta în instanță, se putea obține de urgență de la Judecătorie.