Home » Știri » Citirea feței. 5 semne de pe chip care arată ce fel de om ești

Citirea feței. 5 semne de pe chip care arată ce fel de om ești

Manolică Anca / 21.10.2020, 12:28
Citirea feței. 5 semne de pe chip care arată ce fel de om ești

Cu siguranță ai fost interesat să citești, măcar o dată, lucruri interesante și mai puțin cunoscute despre fizionomie și personalitatea omului. Citirea feței. 5 semne de pe chip care arată ce fel de om ești.

Citirea feței. Semnificație

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii erau preocupați să descopere unele trăsături de caracter ale persoanelor, doar privindu-le fețele. În secoulul al XIX-lea, această concepție era cunoscută sub numele de fiziognomie, ulterior fiind trecută în rândul pseudoştiinţelor, conform descopera.ro.

Chinezii, de exemplu, considerau că fața reprezenta o ilustrare a sufletului, iar, în Europa Medievală, frumusețea era sinonimă cu virtutea și urâțenia, fiind uneori considerată un semn al răului. De-a lungul timpului, aceste conceții au dispărut, dar dorința de a descoperi tipul personalității în funcție de aspectul feței a rămas.

Citirea feței. 5 semne de pe chip care arată ce fel de om ești
Citirea feței. 5 semne de pe chip care arată ce fel de om ești

Citirea feței. Trăsăturile care arată ce fel de om ești

Auzim adesea expresia că „nu ajunge o viață să cunoști un om”. Dar ce te faci cât te regăsești în situația în care ai la dispoziție doar câteva secunde pentru a decide dacă poți avea sau nu încredere în cineva. Iată câteva din trăsăturile care se pot citi pe fața unui om, conform danagont.ro:

Blândețea – este una dintre calitățile ce se poate citi foarte ușor pe chipul unei persoane. Gropițele din obraji sau din barbă vor indica această trăsătură. Cele din obraji indică blândețea prin care o persoană își manifestă fericirea, iar cele din bărbie indică bțândețea din comportament și intențiile bune.

Loialitatea – trăsătura pe care o căutăm și o așteptăm de la toți cei apropiați. Se citește în forma ochilor și se regăsește la persoanele cu ochii mari, larg deschiși ce au colțul interior mic și orientat în jos.

Hotărârea – se citește în barbă. Sub buza inferioară se regăsesc doi mușchi care se încordează atunci când ne manifestăm voința. Cu cât suntem mai hotărâți să ducem la bun sfârșit planurile, cu atât bărbia va fi mai lată. Celor care abandonează, bărbia li se va îngusta pe parcurs.

Bucuria și vitalitatea – se citesc în obraji și la coada ochiului. Dragostea de viață, vitalitatea și bucuria nemărginită sunt trăsăturile personalității care nu țin cont de vârstă. Putem observa adesea oameni trecuți de prima tinerețe care au obrajii plini și ridicați, dar și tineri sub 30 de ani cu pomeți aplatizați și coborâți, semn că nu se bucură de viață așa cum ar trebui. Ridul lat, adânc și orizontal din colțul exterior al ochiului semnifică un simț dezvoltat al umorului.

Citirea feței. 5 semne de pe chip care arată ce fel de om ești
Citirea feței. 5 semne de pe chip care arată ce fel de om ești

Atenția la detalii – reprezintă un plus în orice relație. Zona dintre sprâncele ne arată cât interes prezintă detaliile pentru cel de lângă noi și probabilitatea de a ști ceea ce ne dorim. Cu cât distanța dintre sprâncene este mai mare, cu atât persoana în cauză va fi mai interesată și mai atentă la tot ce se întâmplă în jurul ei.

 

Optimismul – este cel mai vizibil în colțurile gurii și reflectă perspectiva viitorului în viziunea respectivei persoane. Omul este optimist atunci când comisurile gurii sunt orientate în sus. Adesea, putem remarca pe fețele oamenilor că optimismul nu este la același nivel în plan emoțional – comisura stângă- cu cel rațional – comisura dreaptă

Generozitatea – este vizibilă în zona nasului. Atunci când privim fața unei persoane de la nivelul ochilor și nările sunt vizibile, putem trage concluzia că persoana este generoasă și îi face plăcere să împartă lucruri cu tine. Iar aceasta nu se rezumă doar la lucrurile materiale, ci și la afecțiune și timp de calitate petrecut împreună.

5 semne care arată abuzurile alimentare

„Fiecare chip este o hartă complexă a vieții” spune Eric Standop, autorul cărții Citirea feței publicată de editura Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei.

Trăsăturile feței vorbesc despre caracteristici ale personalității, pasiuni, stare de sănătate sau excesele făcute. Abuzul de zahăr, carne roșie, vin sau carbohidrați pot schimba culoarea tenului și textura sa. Anumite tipuri de riduri pot evidenția pasiunile pentru anumite tipuri de alimente sau băuturi.

  1. Riduri pronunțate între ochi, cu pete între ele, pori dilatați și piele uscată cu multe riduri fine sub ochi, pleoape căzute, riduri foarte adânci de la nas la gură și obraji uscați și roșiatici, brăzdați de riduri fine – acestea sunt semne ale abuzului de vin roșu. În mod paradoxal, marii consumatori de vin alb nu au trăsăturile feței modificate astfel.
  2. Prăjeala consumată în exces poate fi citită, cu ușuriță, pe fețele împătimiților. Printre semnele care trădează acest abuz, descrise de Eric Standop se numără: ”ten pământiu și lucios, cu peliculă grasă, care împiedică pielea să elimine reziduurile. Renunțarea la acest abuz face oamenii să arate mai tineri, uneori și cu zeci de ani„, atrage atenția autorul.
  3. Și un consum în exces de produse lactate va lăsa urme pe care cititorii de fețe le pot interpreta cu ușurință. Obrajii palizi, cearcănele întunecate, pleoapele umflate și coșurile concentrate pe bărbie sunt câteva dintre ele. Apar datorită hormonilor regăsiți în unele dintre aceste tipuri de alimente.

    Citirea feței. 5 semne de pe chip care arată ce fel de om ești
    Citirea feței. 5 semne de pe chip care arată ce fel de om ești

  4. „Dacă pui alături un american și un european de vârstă mijlocie și te uiți la ei, există o diferență evidentă între chipurile lor. Majoritatea americanilor arată flasci ca niște buldogi” spune Eric Standop în Citirea feței. Umflarea feței este un rezultat al consumului excesiv de carne roșie, care, poate conține mulți hormoni sintetici adăugați. Aceștia sunt interziși de foarte mulți ani în Europa, nu și peste Ocean.
  5.  Ridurile subțiri și adânci din partea superioară a frunții pot evidenția un consum excesiv de zahăr. Cititorii de fețe chinezi evidențiază faptul că aceste semne trebuie interpretate cu atenție, pentru că pot indica și alte aspecte. Pot fi semnele unei persoane idealiste, creative și imaginative. O activitate mentală intensă implică un consum mare de energie și, adesea, apare nevoia de a consuma zahăr. Pielea alb-gri subțire și lăsată sub ochi și pe pomeți, coșuri apărute pe toată fața și ridurile laba-gâștei constituie indicii suplimentare.