Home » Știri » Cod rutier 2021. Boli care duc la anularea permisului de conducere

Cod rutier 2021. Boli care duc la anularea permisului de conducere

Alexandru Cazacu / 10.03.2021, 15:17
Cod rutier 2021. Boli care duc la anularea permisului de conducere

Potrivit noului Cod Rutier 2021, nu doar unele abateri sau încălcări ale legii pot duce la anularea permisului de conducere, ci chiar și unele afecțiuni. Care sunt bolile care duc la anularea permisului de conducere puteți afla mai departe.

Cod rutier 2021. Afecțiuni care duc la anularea permisului de conducere

În noul cod rutier se fac câteva precizări foarte importante în privința anulării permisului de conducere din cauza unor boli. Mai exact, există unele afecțiuni care pot duce la anularea acestui document. Așadar, anumite probleme de vedere, afecțiuni locomotorii, afecțiuni de ordin cardiovascular și neurologic pot atrage anularea permisului de conducere.

De asemenea, și apneea de somn poate fi una dintre ele. Potrivit Codului Rutier, permisul de conducere nu poate fi obținut sau reînnoit în cazul în care o persoană are grave probleme de vedere. Mai mult de atât, există o problemă destul de serioasă în această privință și în cazul în care o persoană are o sensibilitate la contraste. Totodată, în noul Cod Rutier se mai arată faptul că după pierderea temporară a vederii, persoana în cauză trebui să aștepte o perioadă de adaptare de cel puțin șase luni de zile, pentru a putea conduce din nou.

Afecțiuni medicale pentru care nu poți obține un permis de conducere

Așadar, permisul de conducere nu poate fi obținut de persoanele care prezintă afecțiuni ale aparatului respirator. Cu toate acestea, cei care prezintă astfel de probleme pot lua permisul de conducere dacă au un aviz din partea unei unități autorizate.

De asemenea, cei care au tulburări grave ale ritmului cardiac nu își pot obține sau reînnoi permisul de conducere. Aici mai este inclusă și angina pectorală de repaus sau de emoție. Totodată, o problemă în acest sens o vor întâmpina și persoanele care suferă de tensiune arterială anormală.

Conducătorii de autoturisme care portă un stimulator cardiac sau care au antecedente de infarct miocardic pot obține permisul de conducere doar în cazul în care au un aviz în acest sens din partea medicului.

Care sunt afecțiunile care pot duce la anularea permisului auto
Care sunt afecțiunile care pot duce la anularea permisului auto

De asemenea, cei care suferă de diabet și urmează un tratament în acest sens, vor avea nevoie de un aviz favorabil din partea medicului specialist, pentru a obține permisul de conducere. La fel se va proceda și în cazul în care o persoană suferă de insuficiență renală.

Mai mult de atât, permisul de conducere nu poate fi obținut nici de persoanele care suferă de afecțiuni neurologice grave, precum epilepsia. Însă nici cei ce se confruntă cu tulburări psihice serioase nu pot obține permisul de conducere.

Toate persoanele care vor să obțină un permis de conducere trebuie să fie apte atât fizic cât și psihic

Una dintre cele mai importante reguli pentru cei care vor să obțină permisul de conducere este că trebuie să fie apți din punct de vedere fizic și psihic. Fișa medicală pentru permisul auto este unul din documentele necesare tuturor persoanelor care vor să obțină sau să își schimbe permisul de conducere. Acest document poate fi obținut doar de la instituțiile specializate.