Home » Știri » Condiții de călătorie în Spania. Ce se schimbă din 7 iunie. Toți românii trebuie să știe asta

Condiții de călătorie în Spania. Ce se schimbă din 7 iunie. Toți românii trebuie să știe asta

Alexandru Cazacu / 04.06.2021, 11:48
Condiții de călătorie în Spania. Ce se schimbă din 7 iunie. Toți românii trebuie să știe asta

Informații noi pentru românii care călătoresc în Spania. Ambasada României în Spania a făcut un anunț în ceea ce privește condițiile de călătorie în Spania, care vor intra în vigoare începând cu data de 7 iunie. Ce documente trebuie să prezinte românii, vă spunem în rândurile următoare.

Condiții de călătorie în Spania. Ce se schimbă din 7 iunie

Potrivit anunțului transmis de Ambasada României în Spania, începând din data de 7 iunie, toți pasagerii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană trebuie să aibă asupra lor documentul care atestă vaccinarea completă împotriva coronavirus, un test negativ PCR sau un certificat care să arate că au trecut prin boală și s-au însănătoșit.

”Începând cu 7 iunie 2021, toți pasagerii care sosesc din România pe cale aeriană trebuie să prezinte la intrarea în Spania, fie un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, fie un test negativ PCR sau un certificat de recuperare post-Covid. Acesta poate fi certificat digital UE sau un document de acreditare a celor indicate mai sus, indiferent dacă provine dintr-un stat membru al UE sau dintr-o țară terță. Copiii sub 6 ani nu sunt obligați să prezinte aceste documente justificative.

Condițiile de călătorie spre România rămân cele anunțate în data 27.05.2021 de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Spania trecând pe lista verde/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut” se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Spania.

Așadar, potrivit Ambasadei, pentru persoanele care sosesc din Spania cu zbor direct, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în zborurile către România. De asemenea, pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, este obligatorie deținerea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore.

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii la intrarea în Spania
Ce condiții trebuie să îndeplinească românii la intrarea în Spania

Condiții de călătorie în Grecia

Vara a venit iar mulți dintre români își fac planuri deja pentru vacanța în Grecia. nu cu mult timp în urmă, autoritățile grecești și-au revizuit condițiile de intrare în țara lor. Așadar, intrarea pe teritoriul Greciei este permisă pentru persoanele care îndeplinesc una dintre condițiile următoare:

  • Dețin un test molecular tip PCR care să ateste un rezultat negativ pentru infectarea cu COVID-19. Acesta trebuie să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Greciei;
  • Fac dovada că au făcut vaccinul complet și autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut mai mult de 14 zile de la efectuarea rapelului (dacă imunizarea se face în două doze) sau a dozei unice (la vaccinul efectuat în doză unică). De asemenea, certificatul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză;
  • Prezintă o dovadă emisă de către un laborator autorizat în statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Grecia. De asemenea, și documentul care atestă infectarea cu COVID-19 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

Este important să menționăm că aceste reguli sunt valabile deocamdată până la data de 7 iunie. Mai multe informații în ceea ce privește regulile de călătorie spre Grecia le puteți găsi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.