Home » Știri » Cu ce se ocupă acum Dieter Stanzeleit, omul care a crezut că Regele Mihai i-a fost tată

Cu ce se ocupă acum Dieter Stanzeleit, omul care a crezut că Regele Mihai i-a fost tată

Pană Emanuela / 05.02.2021, 16:05

Cetățeanul german Dieter Stanzeleit, care încă pretinde că Regele Mihai i-a fost tată, a ajuns la fundul sacului după ce a pierdut procesul de paternitate, iar una dintre firmele sale a intrat în colaps. Nu cu mult timp în urmă, presupusul fiu al fostului monarh s-a ales și cu un proces de executare silită. Mai multe detalii, în continuare.

Ce mai face Dieter Stanzeleit, presupusul fiu al Regelui Mihai

De curând, presupusul fiu al Regelui Mihai I a trecut prin momente delicate după ce Royal Consulting, o societate la care Dieter Stanzeleit ține ca la ochii din cap, a ajuns în pragul falimentului. Un alt semn că lucrurile n-au mers prea bine în ultimii ani pentru cetățeanul german este că acesta a pierdut definitiv procesul în care cerea să fie recunoscut drept fiu al Regelui Mihai I.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru a se pronunţa cu titlu preliminar. Respinge recursul ca nefondat. Irevocabilă“, se arăta în decizia Curții de Apel București, din 2016.

Judecătorii au confimat două decizii similare date de instanţele inferioare: Judecătoria Sectorului 1 (4 aprilie 2014) şi Tribunalul Bucureşti (20 mai 2015). Procesul a fost deschis în anul 2013, când Dieter Stanzeleit l-a chemat în instanță pe fostul monarh, și s-a încheiat în 2016, consecința fiind aceea că cetățeanul german a pierdut definitiv procesul prin care a cerut să fie recunoscut ca fiu biologic al Regelui Mihai I al României.

Citește și: Ce s-a petrecut la întâlnirea dintre Regele Mihai I și Hitler. „Nu a fost deloc o întâlnire plăcută“

Fiul nerecunoscut al fostului monarh a ajuns la fundul sacului

Totuși, bărbatul nu a abandonat lupta, susținând că procesul continuă în Germania. De asemenea, el susține că decizia prin care i s-a comunicat că nu este, legal, fiul fostului domnitor, a fost una ilară. Mai mult, Dieter Stanzeleit spune că a fost făcut inclusiv un test ADN, iar rezultatul certifică faptul că este, în proporţie de 99,9%, fiul Regelui.

Regele Mihai I
Regele Mihai I

Rezultatul procesului de paternitate este foarte simplu: aici, în România, am pierdut procesul. S-a hotărât că România nu este competentă, eu fiind cetăţean german. S-a făcut test ADN şi rezultatul a fost că sunt 99,9% copilul Regelui. Acolo, în Germania, este deschis un proces de paternitate şi vom vedea ce rezultat va fi pentru că sunt interese politice. În mod normal, trebuie să aflăm adevărul“, spunea, cu ceva timp în urmă, Stanzeleit.

Presupusul fiu al Regelui Mihai a întâmpinat probleme și în plan profesional, nu doar personal. Una dintre firmele afaceristului, Royal Consulting, a intrat în colaps, înregistrând, în 2017, pierderi de 285.000 lei. Lucrurile s-au înrăutățit și mai mult, astfel că bărbatul s-a ales și cu un proces de executare silită, în 2018, potrivit cancan.ro.

Născut pe 28 noiembrie 1939, la Sinaia, așa-zisul fiu nerecunoscut al fostului Suveran al României susţine că el şi mama sa au fost deportaţi după hotărârea Regelui Mihai de întoarcere a armelor contra Germaniei naziste, decizie care a fost luată pe 23 august 1944. El mai susține și că Regele s-a căsătorit cu mama sa, Nerissa Jane Irene Bowes Lyon, „în condiții de maximă confidențialitate“, la Primăria orașului Azuga, împrejurare care nu s-a stabilit încă în mod oficial, chiar dacă există dovezi concrete în acest sens.