Home » Știri » De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Efectele sunt extraordinare

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Efectele sunt extraordinare

Bucur Ioana / 26.11.2020, 14:58
De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Efectele sunt extraordinare

De multe ori, nu produsele cele mai scumpe sunt și cele mai eficiente. Gospodinele iscusite știu cât de dificil este să găsești soluțiile cele mai bune pentru spălarea și îngrijirea hainelor. Un truc simplu, la îndemâna oricui, are efecte extraordinare. Află de ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat rufe.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat rufe

Recomandat pentru îngrijirea casei, de la dezodorizare, până la eliminarea mucegaiului, dar și în multe tratamente de îngrijire corporală, pulberea-minune are efecte spectaculoase și pentru haine. Află mai jos ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat rufe.

Bicarbonatul de sodiu neutralizează mirosurile neplăcute din țesături

Adăugat în mașina de spălat rufe, bicarbonatul de sodiu are efecte cu adevărat spectaculoase. Vinovate pentru apariția mirosului neplăcut în țesături sunt bacteriile. În timpul spălării, ele sunt eliminate în momentul în care moleculele de detergent le penetrează celulele. Doar că, dacă folosiți detergenți mai puțin performanți, ce nu au în compoziție enzime eficiente pentru eliminarea bacteriilor, au nevoie de puțin ajutor pentru a da rezultatele dorite. Dacă adăugați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu la fiecare ciclu de spălare, detergentul va deveni mai eficient. Bicarbonatul reglează pH-ul apei, împiedicând-o să devină prea acidă sau prea alcalină.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca balsam de rufe
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca balsam de rufe

În cazul mirosurilor puternice, lăsați hainele la înmuiat într-un amestec de apă și bicarbonat de sodiu înainte de spălare. Pentru asta, se dizolvă o cană cu bicarbonat de sodiu cu puțină apă caldă. Se umple apoi o cadă sau un lighean mare cu apă rece și toarnă amestecul de bicarbonat de sodiu dizolvat. Pune rufele murdare în apă și lasă să acționeze peste noapte, apoi spală-le în mașina de spălat, așa cum procedezi de obicei.

Dacă pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat rufe, acesta va acționa ca un balsam de haine

Adăugând doar o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, la fiecare ciclu de clătire, acesta va acționa asemenea unui magnet. Astfel, pulberea va elimina depozitele de minerale și de detergent din apă, împiedicând acumularea lor pe haine, ce duce la rigidizarea țesăturilor. Rezultatul? Haine curate și moi.

Adăugat în mașina de spălat rufe, bicarbonatul de sodiu are efecte cu adevărat spectaculoase
Adăugat în mașina de spălat rufe, bicarbonatul de sodiu are efecte cu adevărat spectaculoase

Bicarbonatul de sodiu este un compus natural, ceea ce înseamnă că este mai puțin nociv pentru mediul înconjurător decât balsamul de rufe sintetic, ce are în compoziție parfum, ca să mascheze mirosurile neplăcute. Este recomandat și în cazul persoanelor cu piele sensibilă și alergii.

Cum se îngrijește mașina de spălat

Un aspect important, trecut cu vederea de multe gospodine, este faptul că până și mașina de spălat trebuie spălată. Specialiștii susțin că procesul se curățare trebuie să se facă lunar, pentru a îndepărta reziduurile de detergent, minerale și chimicale depuse în interior, fiind teren propice pentru dezvoltarea bacteriiilor și mucegaiului. Cum îți dai seama dacă trebuie să îți igienizezi mașina de spălat? Dacă rufele miros mai urât după spălare decât înainte, e cazul să iei măsuri!