Home » Știri » De ce suferi în funcție de ora la care te trezești. Cinci lucruri nebănuite

De ce suferi în funcție de ora la care te trezești. Cinci lucruri nebănuite

Violeta Badea / 25.01.2021, 14:45
De ce suferi în funcție de ora la care te trezești. Cinci lucruri nebănuite

De ce suferi în funcție de ora la care te trezești. Cinci lucruri nebănuite. Majoritatea oamenilor au auzit că un somn odihnitor de opt ore este rețeta perfectă pentru un organism sănătos. Dacă ți s-a întâmplat să te trezești adesea noaptea la aceeași oră, este posibil să suferi de anumite afecțiuni. Acest lucru este dovedit de chinezi.

Aceștia au un anumit ceas intern, prin care reușesc să identifice bolile care te-ar putea ține trează. Știu, pare ciudat pentru noi, dar conform tradiției chieze, energia organismului se mută de la un organ la altul câte două ore în fiecare zi. Astfel, dacă ai probleme cu somnul pe timpul nopții, poți identifica care este organul bolnav.

De ce suferi în funcție de ora la care te trezești

Pentru sănătate este ideal să dormim opt ore pe zi. Acest interval ne ajută să ne simțim odihniți și plin de energie. Din păcate, un studiu a arătat că 35% dintre oameni nu dorm suficient.

Te-ai fi gândit că în cazul în care obișnuiești să te trezești în fiecare noapte la aceeași oră, poți avea anumite probleme de sănătate? Pare incredibil, dar ora la care te-ai trezit te avertizează asupra anumitor probleme! Iată care sunt intervalele la care trebuie să fim atenți:

Daca te trezesti adesea noaptea la aceeasi ora, este posibil să suferi de anumite afectiuni
Daca te trezesti adesea noaptea la aceeasi ora, este posibil să suferi de anumite afectiuni

1. Nu poți adormi în intervalul 21:00 – 23:00

Dacă încerci să adormi în intervelul 21:00 – 23:00 și nu reușești există un motiv. De cele mai multe ori, cauza o reprezintă stresul. Cele mai multe persoane se gândesc la grijile de peste zi și își fac tot felul de scenarii. Agitația interioară și stările prin care treci pot avea legătură, de asemenea, cu funcția perturbată a glandei tiroide.

Chinezii spun că, în acest interval, energia organismului tău este folosită pentru a încălzi grupele de mușchi care îți protejează inima, iar la acest proces contribuie și sistemul endocrin care te pregătește de somn, potrivit positivemed.com, citat de unica.ro. Totodată, aceasta este perioada ideală pentru a te odihni.

2. Te trezești în intervalul 23:00 – 01:00

Unele persoane adorm foarte ușor, dar obișnuiesc să se trezească frecvent de-a lungul nopții. Conform medicilor chinezi, în intervalul orar 23:00 – 01:00, energia organismului tău este concentrată pe vezica biliară. Aceasta are legătură cu emoțiile noastre.

În subconștientul nostru ne gândim la decizii pe care urmează să le luăm, la situații și la lucrurile care ne impactează în viața de zi cu zi. Cercetătorii au decoperit că trezirea bruscă în acest interval este mai întâlnită la persoanele emotive, timide sau introvertite.

3. Te trezești în intervalul 01:00 – 03:00

Acest interval orar are legătură cu ficatul. Sunt orele în care ar trebui să avem un somn profund, dar dacă te trezești frecvent între aceste ore, s-ar putea să ai probleme serioase cu ficatul. De asemenea, anumite persoane pot avea o problemă legată de ură, furie, nervozitate.

Această stare de agresivitate poate avea drept cauză o perioadă mai aglomerată prin care treci, probabil să ai foarte multe sarcini de pus la punct sau proiecte de finalizat.

4. Te trezești în intervalul 03:00 – 05:00

Acesta este intervalul în care ar trebui să ai cel mai profund somn, deoarece corpul ajunge la cea mai scăzută temperatură. Medicii chinezi susțin faptul că această perioadă are mare legătură cu plămânii.

Aceștia trebuie să funcționeze la capacitate maximă, să te încarce cu energie și să te ajute să-ți reiei ziua relaxat. În același timp, e o perioadă ideală pentru comunicarea supranaturală, iar conștiința ta te pregătește pentru perioada următoare care se anunță solicitantă.

5. Te trezești în intervalul 05:00 – 07:00

Acest interval trage un semnal de alarmă pentru tine! Este o perioadă în care trebuie să-ți așterni puțin gândurile, să scapi de emoțiile negative și să le elimini complet din viața ta. Medicina chineză spune că în acest interval orar toată energia ta este concentrată pe funcțiile intestinale. Ai grijă la alimentație, iar dacă este necesar poți încerca o cură de detoxifiere.