Home » Știri » De ce visezi des aceeași persoană. Ce spun psihologii

De ce visezi des aceeași persoană. Ce spun psihologii

Violeta Badea / 01.02.2021, 13:37
De ce visezi des aceeași persoană. Ce spun psihologii

De ce visezi des aceeași persoană. Ce spun psihologii. Oamenii din toate colțurile lumii au încercat de-a lungul timpului să descifreze visele. Aceștia au ajuns la concluzia că ele au legătură cu subconștientul, temerile sau dorințele noastre. De foarte multe ori se întâmplă să avem vise ciudate, din care să nu înțelegem absolut nimic. De exemplu, se întâmplă să ne gândim la o anumită persoană și să ne reapară în vis mai multe nopți la rând. Ți s-a întâmplat și ție acest lucru, nu-i așa? Iată ce explicație cu găsit specialiștii.

De ce visezi des aceeași persoană

Dacă ți s-a întâmplat să visezi de mai multe ori același lucru sau aceeași persoană, nu trebuie să-ți faci griji că ai dezvoltat vreo obsesie. Conform specialiștilor de la netdoctor.co.uk, visul recurent în care îți apare un prieten sau chiar un dușman nu ar trebui interpretat ca atare.

De ce mai multe ori visele se repetă, iar asta nu are nicio legătură cu paranormalul. Acestea au legătură cu amintirile noastre, cu emoțiile sau cu grijile. Visul se formează în timpul somnului în funcție de situațiile cu care ne-am confruntat de-a lungul zile.

Nu putem visa ceea ce nu cunoaştem, spun psihologii, iar fiecare vis ne poate transmite un mesaj ascuns, mai ales dacă se repetă frecvent. Psihologii spun că nu putem visa ceea ce nu cunoaştem, lucru care are sens. Fiecare vis ne poate transmite un semnal ascuns, mai ales dacă se repetă frecvent.

Visele te pot ajuta să găsești soluții la lucrurile care te macină sau pot ascunde anumite sentimente peste care nu poți să treci.Din păcate, de cele mai multe ori, ni se repetă visele mai puțin plăcute, cele în care te cerți cu o anumită persoană sau te simți în pericol.

Visele recurente nu au nicio legatura cu paranormalul
Visele recurente nu au nicio legatura cu paranormalul

Ce spun psihologii

Psihologii sunt de părere că mintea noastră lucrează în timp ce dormim. Cu siguranță, ți s-a întâmplat ca înainte de somn să te gândești la tot ce s-a întâmplat pe parcursul zilei, nu-i așa? Stresul joacă un rol foarte important în aceste situații.

„Mintea noastră este asemenea unui computer. Când adormim, acel computer continuă să funcționeze pe fundal. Nu se oprește pur și simplu când dormim, chiar dacă aceasta este percepția noastră”, a mărturisit pentru Elite Daily psihologul John Mayer, citat de eva.ro.

În cazul în care visezi deseori aceeași persoană, nu înseamnă neapărat că o iubești sau o urăști, ci pur și simplu poate fi un semn că ai anumite giji sau probleme de rezolvat. Dacă ne referim la o persoană din familie este ceva legat de casă sau dacă ne referim la un coleg de muncă se referă la un proiect pe care l-ați lăsat nefinalizat.

„Astfel de vise nu sunt exact la fel de fiecare dată, dar tema recurentă este de obicei ceva ce mintea ta consideră că a rămas nerezolvat.
Iar mintea ta, asemenea unui computer, repetă iar și iar aceeași temă. Prin urmare, dacă tema rămâne aceeași de fiecare dată, fie ar trebui să înlocuiești informația, fie să rezolvi acel conflict”, a precizat psihologul John Mayer.