De multe ori, din comoditate sau din lipsă de timp, alegem să ne facem absolut toate cumpărăturile de la supermarket. Achiziția fructelor și legumelor proaspete de la piață a devenit un obicei învechit, la care am renunțat din ce în ce mai mulți dintre noi. Iată de unde vin de fapt fructele și legumele de la Lidl.
Reprezentanții retailerului german susțin că fructele si legumele de pe rafurile magazinelor sunt, în proporție foarte mare, „made in Ro“. Astfel, conducerea Lidl România a declarat că a cumpărat aproximativ 92.000 de tone de fructe şi legume de la producătorii români, mai mult decât din afară. În plin vârf de sezon, 80% din cantitatea acestora provine de la producătorii locali.
Oficialii retailerului afirmă că pe rafturile magazinelor din țara noastră există aproape 3.500 de articole româneşti, dintre care aproape jumătate au locul asigurat în sortimentul permanent.
Conform cifrelor, se indică o creştere puternică – de circa 50% – în 2019 faţă de anul anterior (raportarea fiind făcută în perioada 1 martie 2019 – 29 februarie 2020). Oficialii explică faptul că s-a schimbat metodologia, acum luându-se în calcul toate sortimentele diferite ale aceluiaşi produs.
„De exemplu, dacă produsul sirop de fructe are trei variante, cu arome diferite (zmeură, afine şi căpşune) el este numărat de trei ori, începând cu acest an (2019 – n.red.).“
Tot în 2019, Lidl a lansat platforma #trecipeproaspat, ce îi va informa pe clienți despre originea fructelor și a legumelor proaspete din „Piața Lidl”. Astfel, din 20 mai 2019, în orice magazin al retailerului, românii au posibilitatea de a afla cine sunt furnizorii fructelor și legumelor pe care le cumpără, scanând eticheta lădițelor de pe rafturi.
Cumpărătorii vor vedea trasabilitatea legumelor și fructelor – certificarea controlului calității, de la plantare până când produsul e pregătit să ajungă pe farfurie, dar și cine sunt furnizorii Lidl de legume si fructe din întreaga țară. Astfel, ei pot afla informații despre fiecare produs în parte, ce soiuri sunt disponibile la Lidl, ce specificații au legumele și fructele, cum sunt cultivate acestea și când este sezonul lor sau ce proprietăți speciale are fiecare.
Totodată, pentru a-i cunoaște direct pe furnizorii Lidl, clienții pot găsi pe site câte un scurt film informativ despre fiecare în parte, în care aceștia își prezintă produsele pe care le livrează în Piața Lidl și câteva detalii despre ceea ce înseamnă să fii furnizorul retailerului.
„Ne dorim ca prin această platformă să redescoperim adevărata prospețime – ce înseamnă că un produs este proaspăt cules, recoltat, livrat. Astfel, invităm toți românii care ne vizitează magazinele să intre pe surprize.lidl.ro/scan, unde pot scana codurile QR de pe lădițe, pentru a afla împreună ce înseamnă să treci pe proaspăt în Piața Lidl”, a declarat Daniel Ștefănescu, membru în Consiliul de Conducere Lidl România.
Retailerul este parte a grupului german Lidl&Schwarz, fiind prezent în 30 de țări din întreaga lume. Deține peste 10.800 de magazine, peste 150 de centre logistice și are peste 287.000 de angajați. În România, compania deține peste 270 de magazine deschise și cinci centre de logistică în care lucrează peste 8.000 de angajați.