Home » Știri » Decizie în cazul revocării lui Kovesi: planul PSD e desăvârșit de CCR

Decizie în cazul revocării lui Kovesi: planul PSD e desăvârșit de CCR

Redactia Știri / 30.05.2018, 14:41
Decizie în cazul revocării lui Kovesi: planul PSD e desăvârșit de CCR

Curtea Constituțională a României a luat o decizie în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA. Aceasta a fost cerută de Tudorel Toader, ministrul Justiției, dar refuzată de Klaus Iohannis, președintele României.

CCR a decis că Iohannis ar fi trebuit să o revoce din funcție pe Laura Codruța Kovesi. Revocarea șefei DNA a fost un subiect de dezbateri aprinse la începutul anului. Acolo unde Toader a venit cu un raport conform căruia ea nu și-a făcut treaba bine, Kovesi a ieșit într-o conferință de presă în care să clarifice anumite aspecte.

Pe 30 mai, după mai bine de patru ore de deliberări într-o ședință, Curtea Constituțională a României a decis că președintele României ar fi trebuit să țină cont de raportul lui Tudorel Toader. La ora publicării acestui articol nu a fost făcută publică motivarea deciziei CCR. Aceasta arată de ce au ajuns judecătorii la o astfel de decizie, dar și care sunt argumentele lor.

Decizia CCR în cazul acestei dorinței a ministrului Justiției de-a o revoca pe Kovesi trebuia dată pe 10 mai. Atunci, plenul Curții a decis să amâne pronunțarea pentru 30 mai. Coincidență sau nu, a venit la o zi după ce Liviu Dragnea trebuia să-și afle sentința într-un nou dosar. Aceasta a fost amânată pentru 8 iunie (cu o zi înaintea unui presupus miting PSD în București).

Citeste mai multe AICI