Home » Știri » Donald Trump: lumea este într-o dezordine completă

Donald Trump: lumea este într-o dezordine completă

Sebastian Rotaru / 26.01.2017, 08:30
Donald Trump: lumea este într-o dezordine completă

Donald Trump a apărat, miercuri, măsura anunțată a înghețării intrării cetățenilor proveniți din unele țări musulmane, afirmând că trebuie să se acționeze într-o lume aflată într-o „dezordine completă”.

„Nu este o interdicție împotriva musulmanilor, dar aceasta privește țări care au mult terorism”, a afirmat noul președinte al SUA într-un interviu difuzat de ABC, potrivit AFP, informează Agerpres.

„Nu vreau terorism în această țară”, a adăugat el, refuzând să precizeze lista țărilor care ar fi vizate de măsurile respective, dar reafirmându-și convingerea că Europa a făcut o „enormă eroare autorizând milioane de persoane să se ducă în Germania și în alte țări”.

Potrivit unui decret intitulat „Protejarea națiunii de atacuri teroriste prin străini” și din care o copie a fost publicată de Washington Post, administrația americană se pregătește să suspende pentru o lună sosirea pe teritoriul SUA a cetățenilor din șapte țări musulmane (Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen).

Întrebat dacă nu se teme că aceste decizii vor genera mai multă mânie în lumea musulmană, noul președinte american a răspuns:”Mânie? Există deja mânie deplină. Cum ar putea să existe mai multă?”

„Lumea este în dezordine (…). Lumea este mânioasă”, afirmă el. ” Noi nu ar fi trebuit să mergem în Irak. Noi nu ar fi trebuit să ne retragem în felul în care am făcut-o. Lumea este într-o dezordine completă”, a spus Donald Trump.

Potrivit decretului publicat de Washington Post, administrația prevede de asemenea să nu mai accepte nici măcar un singur refugiat timp de patru luni și să sisteze definitiv primirea refugiaților sirieni.

Președintele Trump intenționează astfel să împartă în două numărul refugiaților care vor fi primiți în SUA în cursul acestui an bugetar 2017 (din 1 octombrie 2016 până în 30 septembrie 2017).

Administrația lui Barack Obama își propusese primirea a peste 100.000 de refugiați în acest an, administrația Trump ar viza mai degrabă 50.000, potrivit acestui proiect de decret.