Home » Știri » Donald Trump și-a înregistrat deja sloganul pentru alegerile din 2020

Donald Trump și-a înregistrat deja sloganul pentru alegerile din 2020

Sebastian Rotaru / 25.01.2017, 17:08
Donald Trump și-a înregistrat deja sloganul pentru alegerile din 2020

Preşedintele american Donald Trump a decis deja să candideze pentru un al doilea mandat la Casa Albă şi a înregistrat drepturile de autor pentru sloganul pe care îl va folosi în campanie.

Sloganul lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2020 va fi: „Să păstrăm America măreaţă!” (Keep America great), relatează Paris Match, citată de News.ro.

Donald Trump a înregistrat sloganul cu două zile înainte să depună jurământul pentru primul mandat.

„Sunteţi pregătiţi? ‘Să păstrăm America măreaţă’, cu semnul exclamării”, a spus el într-un interviu pentru Washington Post, referindu-se la motto-ul pe care îl va folosi în următoarea campanie electorală.

În timp ce discuta cu jurnaliştii, el şi-a chemat unul dintre avocaţi pentru a-i cere: „Puteţi să depuneţi şi să înregistraţi – cred că îmi place, nu-i aşa? ‘Să păstrăm America măreaţă’ cu semnul exclamării. Cu şi fără semnul exclamării”.

Nu este pentru prima dată când miliardarul acţionează din timp pentru înregistrarea unui slogan electoral. El a depus documentaţia pentru protecţia drepturilor de autor ale sloganului din campania de anul trecut, „Să facem America măreaţă”, încă din 7 noiembrie 2012, adică a doua zi după ce republicanul Mitt Romney a fost învins de Barack Obama în cursa pentru Casa Albă.

„Mi-am spus: ‘Este prea bun’. L-am scris, am mers să discut cu avocaţii. Am mulţi avocaţi la dispoziţie. Avem mulţi avocaţi. Am tipi care se ocupă de astfel de chestii. Le-am spus: ‘Vedeţi dacă puteţi să depuneţi şi să înregistraţi asta’”, a spus el.

Sloganul nu a adus, însă, nimic nou. Ronald Regan şi George H. W. Bush au folosit „Să facem America măreaţa din nou” în anii ’80.

„Nu l-au înregistrat. Cred că eu sunt o persoană care înţelege marketingul”, a explicat Donald Trump.

Donald Trump este, oficial, președinte al Americii din data de 20 ianuarie, zi în care a și depus jurământul. Ziua învestirii lui a devenit și Ziua Națională a Patriotismului.