Home » Știri » Dragnea i-a cerut lui Sorin Grindeanu să înceapă procedurile pentru eliminarea ștampilelor din instituțiile publice

Dragnea i-a cerut lui Sorin Grindeanu să înceapă procedurile pentru eliminarea ștampilelor din instituțiile publice

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 17:23
Dragnea i-a cerut lui Sorin Grindeanu să înceapă procedurile pentru eliminarea ștampilelor din instituțiile publice

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, miercuri, premierului desemnat, Sorin Grindeanu, să demareze procedurile pentru eliminarea ștampilelor în instituțiile publice.

„Acest Guvern este un Guvern al efortului și al responsabilității, este un Guvern al îndrăznelii, îndrăzneala de a crede că România poate deveni o țară în care drepturile fundamentale să fie respectate, o țară prosperă cu o democrație consolidată, o țară fără birocrație și fără umilințe. Vă ofer, domnule prim-ministru desemnat, un exemplu mărunt, dar care în viața de zi cu zi ne-a oferit multe necazuri și mult timp pierdut: folosirea ștampilei pe orice act administrativ. Știți că s-a aprobat o ordonanță de urgență în timpul guvernării Ponta prin care a fost eliminată obligativitatea folosirii ștampilei de către oamenii de afaceri, aceasta fiind, în opinia mea, simbolul maximal al birocratizării comuniste. În instituțiile publice ștampila este încă obligatorie și cred că ar fi un gest corect și responsabil, dar mai ales practic și pragmatic, dacă am duce acest demers până la capăt. Demarați procedurile necesare domnule prim-ministru Grindeanu și veți fi primul Guvern, iar noi primul Parlament, în care nu se va mai folosi ștampila. Un pas mic, dar care poate genera un efect uriaș”, a spus Dragnea, în plenul reunit al Parlamentului la ședința de învestire a Guvernului Grindeanul, potrivit Agerpres.

Liderul social-democraților le-a cerut tuturor oamenilor politici să renunțe la război și să participe la dialog.

„Votul dat de cetățeni ne arată că dialogul este calea corectă în politică. Să propunem soluții, nu să ne certăm la infinit între noi. Nu vă cer să susțineți necondiționat programul de guvernare al noului Guvern propus de coaliția PSD-ALDE, vă propun să ieșim din această paradigmă a războiului și să judecăm măsurile propuse în acest program de guvernare din perspectiva cetățenilor români, nu prin prisma confruntărilor politice. PSD poartă o răspundere uriașă pentru viitoarea guvernare și nu fugim de ea”, a conchis Dragnea.