Home » Știri » Guvernul României îl felicită pe Donald Trump pentru victoria în alegeri

Guvernul României îl felicită pe Donald Trump pentru victoria în alegeri

Octavian Palade / 09.11.2016, 14:57
Guvernul României îl felicită pe Donald Trump pentru victoria în alegeri

Guvernul României îi adresează felicitări preşedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. 

Guvernul României i-a transmis felicitări noului lider ales de la Casa Albă. De asemenea, premierul Dacian Cioloş i-a adresat o scrisoare de felicitare vicepreşedintelui ales, Michael Richard Pence, relatează news.ro.

În scrisoarea de felicitare, prim-ministrul Dacian Cioloş a menționat importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, fundamentat pe valori şi responsabilităţi împărtăşite, ca fiind unul solid ce oferă premisele pentru dezvoltarea sa pe mai departe, în toate dimensiunile, precizează Biroul de presă al Guvernului.

România dă asigurări că este şi va rămâne un aliat şi partener de încredere al SUA. Cooperarea dintre România şi SUA contribuie la asigurarea securităţii comune şi a întregii comunităţi transatlantice.

De asemenea, Guvernul României va acorda pe mai departe o atenţie sporită dezvoltării şi aprofundării relaţiilor bilaterale cu SUA pe dimensiunea economică, în baza oportunităţilor existente pentru avansarea prosperităţii comune, se mai arată în scrisoarea citată.

Și preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare de felicitare noului preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. În mesaj, este subliniat “angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua să acţioneze, în calitate de aliat şi partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură”.

Șeful statului român “a evidenţiat relaţia solidă dintre România şi Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al ţării noastre, în calitate de membru NATO şi UE”.

“Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua să acţioneze, în calitate de aliat şi partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură”.

Președintele României a accentuat şi importanţa dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care “oferă oportunităţi de a aduce mai multă prosperitate, în beneficiul ambelor naţiuni”.