Home » Știri » Iată ce amenzi riști dacă depășești coloana de la semafor mergând pe lina de tramvai

Iată ce amenzi riști dacă depășești coloana de la semafor mergând pe lina de tramvai

Redactia Știri / 05.04.2017, 01:03
Iată ce amenzi riști dacă depășești coloana de la semafor mergând pe lina de tramvai

Materialul pe care o să îl scriu în cele ce urmează mi-a adus aminte un lucru care mi s-a întâmplat chiar atunci când am dat de permis. Trecusem examinarea teoretică și urmă probă practică. M-am suit în mașină cu polițistul lângă mine și am pornit mașină, așa cum mă învățase instructorul auto, scrie publicația Cars.ro

La un moment dat polițistul examinator m-a rugat să fac stânga, pe un bulevard destul de mare. Am trecut repede de momentul de panică și m-am încadrat frumos pe bandă de făcut stânga. Am acordat, așa cum trebuia, prioritate celor care veneau din față și am virat pe stradă pe care mi-o indicase polițistul.

Imediat după ce am intrat pe stradă însă, acesta mi-a spus să opresc mașină pe dreaptă. Am făcut ce mi-a zis, cu gândul că am comis vreo ilegalitate și că s-a dus permisul meu pentru moment. Am oprit autovehiculul cu emoție, iar polițistul mi-a zis că am trecut. Evident că nu m-am mulțumit cu atât, pentru că așa e firea mea, și l-am întrebat, cu voce scăzută în intensitate, ce am făcut la sală; pentru că încă nu aflasem.
El a răspuns, foarte zâmbitor, că reușisem să iau 27 de puncte, deși maximum era de 26. Punctul în plus mi-l acordase el pentru că nu m-am urcat pe linia de tramvai când am virat la stânga. Bine, trebuie să recunosc că acum, după mai mult de 10 ani de experiență la volan, probabil că polițistul nu mi-ar mai da punctul acela în plus, pentru că nu e cazul.
Nu e cazul pentru că din când în când mai merg și pe linia de tramvai. Și să nu îmi spuneți că voi nu ați făcut asta niciodată! Trebuie să recunoaștem cu toții că, din când în când, mai încălcam regulile de circulație. În fiecare zi, mai ales în orele de vârf, există o grămadă de șoferi care, indiferent de motive, recurg la mici trucuri pentru a sări peste coadă de la semafor mergând pe linia de tramvai. Dar oare câți dintre voi știu ce amenzi riscă? Am cercetat problemă și suntem în măsură să va răspundem. Să vedem!

Potrivit legislației în vigoare, șoferii care merg pe linia de tramvai riscă să fie sancționați cu o amendă cuprinsă între 580 și 725 lei. E mult, e puțin, așteptăm să ne spuneți voi. Nu răspundeți încă, pentru că pe lângă această amendă mai este ceva. Riscați să rămâneți și fără permisul de conducere pentru 30 de zile.