Home » Știri » Știri sociale » Idei pentru petrecerea burlacilor care îi vor încânta la culme pe participanți

Idei pentru petrecerea burlacilor care îi vor încânta la culme pe participanți

Pană Emanuela / 18.10.2020, 19:42

Petrecerea burlacilor este acea ultimă seară în care îl vei vedea pe prietenul tău, viitorul mire, în postura de gentleman singur și în care vei auzi inevitabilele glume precum „Aceasta este ultima ta noapte de libertate“, „Și-a pus cătușele și bila de oțel la picior“. Cu toate acestea, acest eveniment nu mai este privit, în ultimul timp, ca o evadare de sub papucul logodnicei, ci mai degrabă ca o adunare memorabilă a unei găști de prieteni. Vei ca petrecerea să fie una de pomină, iar participanții să și-o aducă aminte mult și bine? Iată ce trebuie să faci.

Sfaturi și idei pentru o petrecere a burlacilor de neuitat

Pentru început am vrea să vă introducem puțin în istoria petrecerii burlacilor, care își are origine din Grecia Antică. Se spune că spartanii erau cei care organizau astfel de evenimente încă din secolul al V-lea, î.Hr., pentru a serba ultima noapte de celibatar a viitorului mire. Deși, astăzi, numerele de striptease lasciv sunt din ce în ce mai rar văzute ca fiind un „must“, petrecerile de burlaci destrăbălate au existat încă din anul 1986, când poliția a spart o petrecere, pentru că o dansatoare din buric își realiza numărul dezbrăcată. Vă întrebați în cinstea cui a fost organizată această petrecere? Ei bine, discutăm despre Herbert Barnum Seeley, nepotul cunoscutului showman P. T. Barnum.

Imagini asemănătoare puteți vedea și în filmele „The Hangover“ și „Bachelor Party“, care exploatează ideea unui party ce ia o întorsătură greșită. Totuși, realitatea e mult mai „cuminte“, chiar și când nu plănuiești să fie așa.

Tradiția petrecerii burlacilor este răspândită în întreaga lume, iar în Franța, de exemplu, ea se numește „enterrement de vie de garçon“, care tadus ar însemna „înmormântarea vieții de băiat“, în timp de în Germania vei auzi denumirea de „Junggesellenabschied“, care înseamnă un fel de „adio burlăciei“.

Principalul scop al acestui tip de petrecere este, bineînțeles, distracția alături de cei mai buni prieteni. Poate dura o noapte sau mai multe, în funcție de preferințe. Cel care planifică acest secund mare eveniment este, în general, cavalerul de onoare, în complicitate cu mirele. Dacă tu, cel care citești aceste rânduri, ești acea persoană, un prim sfat ar fi să ții cont de preferințele prietenului care urmează să se însoare și de indicațiile lui specifice, acolo unde ele există.

Dacă te afli în pană de idei pentru organizarea acestui eveniment, atunci citește-ne în continuare.

Ponturi pentru cavalerul de onoare. Cum organizezi evenimentul

Un prim aspect important atunci când vorbim de petrecerea burlacilor îl reprezintă bugetul. De obicei, acest eveniment se organizează în urma unei chete, la care participă toți prietenii mirelui. Așadar, fiind vorba de o sumă relativ fixă, ai grijă să te încadrezi pe cât posibil în ea. Vezi dacă ideile pe care le-ai trecut pe foaie sunt realizabile din punct de vedere financiar, iar dacă nu sunt, atunci vezi la ce poți renunța.

Cum organizezi o petrecere a burlacilor inedită
Cum organizezi o petrecere a burlacilor inedită

În continuare îți vom prezenta câteva idei de care ar fi bine să ții cont, dacă îți dorești ca petrecerea burlacilor să fie una de aducere aminte.

Nu organiza petrecerea burlacilor în pragul nunții, ci puțin mai devreme. Dacă nu-ți dorești ca prietenii cei mai buni ai mirelui să fie și cei mai obosiți invitați de la nunta lui, atunci data evenimentul nu trebuie să fie foarte apropiată de data nunții.

Evită ideile extravagante, care implică mari costuri. Având în vedere că toți invitații participă la bugetul pentru petrecere și pentru a nu-i face să se simtă obligați să contribuie cu sume mai mari decât își pot permite, renunță la ideile mult prea costoase și orientează-te către cele mai practice.

Fă din timp rezervare pentru spațiul unde va avea loc party-ul. Dacă ai ales deja locația pentru petrecerea burlacilor, atunci nu mai întârzia s-o rezervi, pentru că altfel ai putea avea neplăcerea de a fi „luată“ la data la care ai nevoie. De asemenea, nu uita să anunți despre ce fel de eveniment este vorba și ce ar putea include programul.

Nu organiza totul singur. Ar fi frumos ca toți invitații la petrecere să participe cu câte ceva, fie că este vorba despre mici discursuri sau diferite surprize. Astfel, cu toții vor simți că iau parte activ la eneniment și nu sunt de umplutură.

Rezervă băuturile din timp. În cazul în care nu este vorba despre o degustare de vinuri, asigură-te din vreme privind băuturile, mai ales dacă ai pe listă unele ceva mai greu de procurat și mai puțin convenționale.

În ceea ce privește petrecerea propriu-zisă, puteți alege dintre următoarele idei, pe care le puteți dezvolta după bunul plac:

  • O noapte în club;
  • O noapte la cazino;
  • O petrecere nebună acasă;
  • Un weekend într-unul dintre orașele distracției: Amsterdam, Berlin, Londra;
  • O noapte în natură;
  • O noapte de degustare de vinuri;
  • Un city break;
  • Un altfel de grătar.