Home » Știri » Imagini de colecție cu Joe Biden. Cum arăta noul președinte al SUA în tinerețe

Imagini de colecție cu Joe Biden. Cum arăta noul președinte al SUA în tinerețe

Bucur Ioana / 10.11.2020, 14:04

Chipeș, șarmant și cu o poveste de viață sfâșietoare. Cursa pentru alegerile prezidențiale SUA 2020 au adus la lumină detalii incredibile despre viața lui Joe Biden. Cum arata noul președinte al SUA în tinerețe. Imagini de colecție, dezvăluite chiar de soția sa.

Cum arăta Joe Biden în tinerețe

Pe 20 noiembrie, Joe Biden va împlini 78 de ani, ceea ce înseamnă că, în momentul în care va fi numit, oficial, președintele Statelor Unite ale Americii, va deveni cel mai bătrân șef de stat din istoria țării. „Recordul”, în prezent, este deținut de nimeni altul decât Donald Trump, în vârstă de 74 de ani. Joe Biden avea doar 30 de ani când și-a început cariera politică, fiind momentul în care a fost ales, prima oară, senator. Se întâmpla în 1972. De atunci, viața lui s-a schimbat radical, fiind marcată de suferințe cumplite.

Soția lui Joe Biden, Jill, a postat, de-a lungul campaniei electorale, mai multe fotografii cu tânărul Joe ce au avut un succes uriaș în rândul admiratoarelor. Chiar și la cei 77 de ani ai săi, noul președinte al SUA este un bărbat „bine”, dar nu putem observa că tânărul Joe Biden era un tip chipeș, ce sigur a cucerit multe inimi. Cu toate astea, Jill Biden a dezvăluit că nu a fost foarte impresionată de el, când l-a cunoscut întâia oară. Ea a mărturisit că, la acea vreme, obişnuia să se întâlnească doar cu tipi în blugi şi tricou, iar atunci când Biden a apărut la uşa ei, purta un sacou sport şi mocasini.

„Eram o femeie în toată firea, iar tipii cu care mergeam la întâlniri purtau în general jeanși, tricouri și saboti. Când a apărut Joe la mine la ușă, îmbrăcat într-o haina sport și mocasini, mi-am zis că asta n-o să meargă nici într-un milion de ani. Era cu nouă ani mai mare decât mine”, a povestit Jill pentru revista Vogue.

Joe Biden a fost ales senator când avea 30 de ani
Joe Biden a fost ales senator când avea 30 de ani

Jill Biden, detalii inedite despre prima întâlnire cu viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii

Doar că, după prima lor întâlnire, Jill și-a sunat mama, la ora unu noaptea, doar ca să-i spună entuziasmată că a întâlnit, în sfârşit, un gentleman. În 1977, Jill și Joe se căsătoresc. Era al doilea mariaj, penru amândoi. Ea, divorțată, el, văduv. La doar o lună după ce își sărbătorise alegerea în funcția de senator, soția și fiica sa au murit un accident cumplit de mașină. Înainte de o cere în căsătorie pe Jill, Joe Biden îi mărturisește că nu știe dacă va mai putea iubi pe cineva la fel ca pe Neilia. În 1981 li s-a născut o fiică, iar Jill i-a fost alături toată viața.

„Cine poate să iubească așa profund o dată, o poate face și a doua oară”, i-ar fi răspuns ea. „Atunci am realizat exact ce a făcut dragostea lui Jill pentru mine: mi-a permis să fiu eu însămi din nou”, scria Joe Biden în cartea de memorii „Promises to Keep” pe care a scris-o în 2007.

Jill a fost cea care l-a ajutat să treacă peste moartea primei sale soții
Jill a fost cea care l-a ajutat să treacă peste moartea primei sale soții

Jill Biden are un doctorat în educație și și-a dedicat întreaga carieră formării noilor generații. Nu are niciun gând să renunțe la postul de profesoară și va continua să predea, făcând naveta de la Casa Albă la un colegiu public din apropiere de Washington. Ea va continua să predea limba engleză la North Virginia Community College, acolo unde este deja de zece ani angajată.

„Dr. Biden se concentrează pe formarea echipei sale și pe dezvoltarea priorităților ei în ceea ce privește educația, familiile militarilor și veteranilor și lupta împotriva cancerului”, a dezvăluit Michael LaRosa, purtător de cuvânt al viitoarei Prime Doamne.

Potrivit The New York Times, soția lui Joe Biden, în vârstă de 69 de ani, va fi întâia Primă Doamnă care va face naveta de la Casa Albă la serviciu. Jill Biden a continuat să predea și în timpul mandatului de vicepreședinte al soțului ei în administrația Obama. Și atunci, o premieră, nicio altă soție de vicepreședinte nemaiavând și o slujbă plătită.