Home » Știri » Kim Jong Nam, fratele lui Kim Jong Un, asasinat probabil de două femei

Kim Jong Nam, fratele lui Kim Jong Un, asasinat probabil de două femei

Sebastian Rotaru / 15.02.2017, 12:24
Kim Jong Nam, fratele lui Kim Jong Un, asasinat probabil de două femei

Agenția de spionaj de Coreea de Nord este de părere că două femei au stat în spatele uciderii lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului de la Phenian, Kim Jong Un.

Kim Jong Nam, frateșe vitreg al lui Kim Jong Un a fost asasinat, marți, în Malaesia, iar judecătorii din Seoul cred că două femei nord-coreene au fost cele care l-au ucis, scrie Reuters.

De asemenea, surse din Guvernul SUA au declarat că în spatele asasinatului ar sta tot două femei. Aceștia spun că Kim Jong Nam a fost atact pe aeroportu Internațional din Kuala Lumpur și a decedat la spital, după ce a fost otrăvit. Judecătorii din Seoul spun că agenția de spionaj din Coreea de Nord a anunțat că liderul Kim Jong Un a emis un ordin „drept” pentru asasinarea fratelui său, dar a eșuat în 2012.

Kim Jong Nam se afla pe aeroport și se îndrepta spre Macau, iar la un moment dat acesta s-a simțit amețit și a cerut ajutor, a declarat un oficial al poliției malaieziene. Se pare că acesta se afla sub protecția agenției de spionaj din Coreea de Nord, alături de soția sa, și trăiau în regiunea Macau din China. Prima soție a acestuia și copilul său se află în Beijing.

Kim Jong Nam a fost cel mai mare fiu al liderului coreean Kim Jong Il și a vorbit de multe ori în public împotriva famileie sale și constrolul pe care aceasta îl exercită asupra statelor izolate.

„Dacă se confirmă că asasinarea lui Kim Jong Nam a fost comisă de regimul nord-coreean, asta ar explica foarte clar brutalitatea și bestialitatea regimului Kim Jong Un”, a declarat premierul Coreii de Sud, Hwang Kyo-ahn, care se află la o conferință pe probleme de securitate.

Coreea de Sud se află în tensiuni din cauza deciziilor venite din Nord, ultima problemă fiind cea în care Kim Jong Un a lansat un nou test de rachete balistice