Home » Știri » Klaus Iohannis: Avocatul Poporului poate sesiza CCR cu privire la OUG

Klaus Iohannis: Avocatul Poporului poate sesiza CCR cu privire la OUG

Sebastian Rotaru / 01.02.2017, 14:06
Klaus Iohannis: Avocatul Poporului poate sesiza CCR cu privire la OUG

Președintele Klaus Iohannis, a spus, miercuri dimineața, că singura soluție ca OUG privind modificarea Codurilor Penale să nu intre în vigoare este ca Avocatul Poporului să atace decizia la Curtea Constituțională.

Făcând referire la marțea neagră din 2013, președintele Klaus Iohannis a spus că există deja un trecut în cazul atacării unui astfel de act normativ, informează Agerpres.

„Știu că s-a vehiculat mai de dimineață, în această zonă, că Avocatul Poporului nu poate să intervină fiindcă anumite articole încă nu intră în vigoare. Împreună cu juriștii de la Administrația Prezidențială am căutat documente și am găsit. Există un precedent din octombrie 2013 când Avocatul Poporului de atunci a atacat o OUG pe insolvență, pe data de 9 octombrie, cu toate că ea a fost dată cu intrare în vigoare în 25 octombrie, iar CCR la vremea respectivă a decis că este corectă sesizarea. Deci se poate fără niciun fel de problemă și făcând uz de acest precedent să se atace această Ordonanță de urgență”, a spus Klaus Iohannis, după ce i-a făcut o vizită lui Victor Ciorbea.

Klaus Iohannis a spus că, după ce i-a prezentat aceste informații Avocatului Poporului, acesta a spus că va analiza problema cu”celeritate”.

„Speranța mea este că până mâine sau poate până poimâine va lua decizia corectă și va sesiza CCR”, a spus Iohannis.

Iohannis a ținut să precizeze că „în afară de situația pur juridică să se uite puțin și în jur, să vadă că România este revoltată”.

„Aceste lucruri nu pot fi ignorate și nu pot fi explicate prin faptul că și în alte țări au fost proteste. Aceste proteste sunt la noi, sunt în România, în România este atacat statul de drept și aici trebuie făcută ordine”, a declarat Klaus Iohannis.

Tot președintele a mai conchis spunând că i-a adus la cunoștință lui Victor Ciorbea că este esențial să sesizeze CCR „în principal pe lipsă de motive de urgență, dar și pe probleme de fond”.