Home » Știri » La ce oră se închid restaurantele în București și ce se întâmplă cu restricționarea circulației după ora 23. Noile reguli care intră în vigoare

La ce oră se închid restaurantele în București și ce se întâmplă cu restricționarea circulației după ora 23. Noile reguli care intră în vigoare

Stan Nicu / 25.01.2021, 16:02

La ce oră se închid restaurantele în București și ce se întâmplă cu restricționarea circulației după ora 23:00. Noile reguli care au intrat în vigoare de luni vor face ca autoritățile de control să fie mult mai atente.

Traian Berbeceanu, anunț oficial. La ce oră se vor închide restaurantele în București și ce se întâmplă cu restricțiile de circulație pe timpul nopții

UPDATE: Prefectura Capitalei a revenit asupra orei de închidere a restaurantelor din București, anunțând astfel că unitățile comerciale vor fi deschise până la ora 23:00, nu la ora 21:00, așa cum se anunțase inițial.

Instituţia Prefectului – Municipiul Bucureşti informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, s-a constatat o eroare materială în ceea ce priveşte intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00. În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor”, a transmis, marţi, Prefectura Bucureşti.

S-a aflat la ce oră se închid restaurantele în București și ce se întâmplă cu restricționarea circulației după ora 23:00, scrie impact.ro. Care sunt noile reguli care au intrat în vigoare.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a declarat că va acorda o mare atenţie respectării măsurilor în baza cărora Comitetul Municipal al Situaţiilor de Urgenţă a hotărât redeschiderea de luni, 25 ianuarie, a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, cinematografelor, teatrelor, precum și a sălilor de jocuri la 30% din capacitatea acestora de funcționare.

Legea a impus relaxarea restricțiilor

Lumea trebuie să înţeleagă că decizia noastră vine în conformitate cu legea. Există prevederile şi anexele Hotărârilor de Guvern prin care a fost promulgată starea de alertă în România care stipulează clar condiţiile şi criteriile în baza cărora se pot lua la nivel local măsuri în funcţie de pragul de infectare al populaţiei.

Ca atare, Bucureştiul înregistrând o scădere sub trei la mie, suntem obligaţi prin lege să luăm anumite decizii. După cum, dacă va fi cazul şi în viitor vom reveni la alte praguri, pe care nu ni le dorim, vom aplica iar legea”, a declarat Traian Berbeceanu.

Poiliția va veghea ca regulile sanitare să fie respectate

Prefectul Capitalei a mai spus că “va trata cu o grijă specială” redeschiderea restaurantelor, barurilor, cafenelelor, cinematografelor, teatrelor şi sălilor de jocuri,  cerându-le tuturor, angajați, patronat, şi clienţi, respectarea cu sfinţenie a măsurilor de protecţie sanitare: ”Am cerut și colaborarea forţelor de poliţie, atât cele naţionale, cât şi locale”.

În plus, Traian Berbeceanu a mai spus că decizia Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) nu poate modifica decizii ale Guvernului, astfel că tot ce se reschide de luni va funcţiona strict între orele 6.00 şi 21.00, întrucât decizia guvernamentală privind interdicţia circulaţiei între orele 23.00 şi 5.00 expiră pe 12 februarie, excepție făcând cazurile scrise pe declarația pe proprie răspundere.

Ce program au restaurantele din hoteluri

De asemenea, restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu regula de 30% din capacitate, vor funcționa între orele 6.00-23.00.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat vineri că ministerul pe care îl reprezintă nu este de acord cu relaxarea restricțiilor în Capitală și nici cu deschiderea școlilor, din cauza noi tulpini de coronavirus din Anglia, care este și mult mai transmisibilă și cu 30% mai mortală. De asemenea, noua tulpină a ajuns și este deja prezentă în București.

Dacă restricțiile nu erau luate se încălca legea

Nu aveam cum să luăm o altă decizie, fără a fi încălcat legea. Am discutat telefonic cu ministrul Vlad Voiculescu pe acest subiect, fiindcă lumea nu trebuie să înţeleagă altceva decât că este vorba despre lege, iar nu despre mai ştiu eu ce contre între oficiali.

Nici vorbă despre aşa ceva. Ne respectăm munca şi deciziile fiecăruia! Şi eu sunt la fel de îngrijorat ca şi alţii legat de ce se întâmplă, inclusiv în povestea cazurilor cu bucureştenii infectaţi cu noua tulpină de COVID descoperită în Marea Britanie şi care a ajuns şi la noi. Iată de ce le cer tuturor atenţie şi respectarea măsurilor pe care le ştim deja cu toţii!”, a adăugat Traian Berbeceanu.