Ai probleme cu gândacii și, orice ai face, ei tot reapar? Metoda banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de gândaci. Cum e bine să procedezi pentru a scăpa de gândacii de bucătărie.
Cu toții îi considerăm dezgustători și pe bună dreptate. Aceștia sunt foarte periculoși, contaminând alimentele cu care intră în contact. În urma consumului, persoanele pot fi contaminate cu bacterii precum salmonella, stafilococul auriu sau streptococul. De aceea, este foarte important ca aceste insecte să nu își facă loc în bucătăria ta.
Gândacii de bucătărie se hrănesc cu orice tip de resturi de alimente de originală vegetală, inclusiv resturi alimentare. Firimiturile rămase pe masă, vasele nespălate din chiuvetă sau alimentele lăsate în locurile în care gândacii pot ajunge ușor reprezintă surse de hrană pentru gândaci.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Pentru a scăpa de insecte nu poate implica mereu metode costisitoare. Unele produse din dulapul tău pot fi extrem de utile. Un exemplu în acest sens este bicarbonatul de sodiu, renumit pentru multiplele lui avantaje.
Acesta este utilizat pentru îngrijirea personală, cât și pentru igiena locuinței. Formula este foarte cunoscută pentru industria alimentară și în cea a soluțiilor de curățenie.
Pentru a scăpa de gândacii de bucătărie, sau de insectele care pătrund în casa ta, amestecă o parte egale de bicarbonat cu o parte egală de zahăr și pune în toate colțurile casei. În urma consumării acestui amestec, gândacii vor muri, datorită interacțiunii dintre bicarbonatul de sodiu interacționează și acidul stomacal al acestora.
O metodă mai puțin nocivă pentru aceste folosirea frunzelor de dafin. Împrăștie pulberele acestor frunze prin toată casa și poți fi sigur că aceștia se vor muta din locuință. Nu pot suporta mirosul înțepător al dafinului.
Acidul boric este și el util în alungarea insectelor. Amestecă 2 litri de apă fiartă cu 450 de grame de acid boric și 11 grame de zahăr. Lasă compoziția la răcit, pune-o în sticluțe mici cu dopuri de vată și plasează-le în locurile în care gândacii apar. Acidul mai poate fi utilizat și în alt mod. Împrăștie-l prin locurile ascunse din casă, unde nu pot avea acces acces animalele sau copii, substanța fiind toxică pentru organismele umane.
Nu uita de spray-urile insecticide. Acestea se folosesc întocmai după indicațiile existente pe eticheta produsului. Dacă nici această metodă nu funcționează, este cazul să apelezi la un operator calificat în combaterea dăunătorilor. Aceștia vor acționa cu pesticide profesionale care nu se regăsesc în comerț.
De asemenea, important de știut este că gândacii de bucătărie au o nevoie mare de apă. Fără hrană pot supraviețui până la 28-30 de zile, dar fără apă doar o săptămână. Așadar, încearcă să elimini și cât mai multe dintre sursele de apă. Romedic.ro vine cu câteva idei în acest sens: