Home » Știri » Motanul cu chip bicolor care a impresionat prin frumusețea sa. Cum explică oamenii de știință această trăsătură genetică rară

Motanul cu chip bicolor care a impresionat prin frumusețea sa. Cum explică oamenii de știință această trăsătură genetică rară

Violeta Badea / 26.02.2021, 11:16
Motanul cu chip bicolor care a impresionat prin frumusețea sa. Cum explică oamenii de știință această trăsătură genetică rară

Motanul cu chip bicolor care a impresionat prin frumusețea sa. Cum explică oamenii de știință această trăsătură genetică rară. Un motan cu chip bicolor face senzație pe internet. Toată lumea a rămas impresionată de frumusețea sa, fiind un exemplar absolut superb, poate unic în lume. În acest articol veți afla cum explică oamenii de știință această trăsătură genetică rară.

Narnia si Stephanie
Narnia si Stephanie

Motanul cu chip bicolor care a impresionat prin frumusețea sa

În anul 2018, a apărut o pisicuță pe internet numită Narnia, motanul s-a remarcat prin chipul său unic, având fața împărțită în două culori. Narnia trăiește în Franța alături de stăpâna sa Stephanie Jimenez și Bella, o altă pisică frumoasă cu trăsături uimitoare. Frumosul motan s-a născut pe data de 28 martie 2017.

„Când s-a născut Narnia am fost extrem de surprinsă. Am știut imediat că este excepțional. ”,a spus stăpâna sa.

Stephanie a declarat că cele două au făcut pui de mai multe ori, iar numeroasele lor pisici au ieșit la fel de adorabile. Dar cum de Narnia are asemenea trăsături? Ei bine, totul de se datorează unei anomalii genetice numite himerism, o afecțiune naturală, prin care un individ are două tipuri de celule, fiecare cu o structură genetică diferită.

Mai mult decât atât, motanul are ochii albaștri, ceea ce este o trăsătură ciudată pentru un pisoi negru, însă acest lucru îl face și mai special și extrem de popular pe platformele sociale, precum Facebook și Instagram. Acolo pisica are milioane de urmăritori și primește sute de aprecieri, la fel ca o adevărată vedetă internațională.

 Conform unui genetician, Narnia are un singur ADN
Conform unui genetician, Narnia are un singur ADN

Cum explică oamenii de știință această trăsătură genetică rară

Uimită de trăsăturile propriei pisici, Stephanie Jimenez a crezut că Narnia este o himeră, mai exact rezultatul a doi embrioni non-gemeni care fuzionează împreună pentru a crea o pisică. Apoi un genetician a lămurit imediat problema.

„Un genetician a efectuat teste și a descoperit că Narnia are un singur ADN … el rămâne un mister pentru știință”, a declarat norocoasa Stephanie.

Motanul este tată al unora dintre cei mai frumoși pisoi văzuți vreodată. Puii au fost născuți în primăvara anului 2019 și îi moștenesc trăsăturile ciudate, dar uimitoare. De asemenea,un lucru surprinzător este faptul că cei doi pisoi au moștenit separat una dintre nuanțele feței motanului, respectiv negru și gri.

Motanul este tatal al unora dintre cei mai frumosi pisoi vazuti vreodata
Motanul este tatal al unora dintre cei mai frumosi pisoi vazuti vreodata

Stăpâna lui Narnia este crescătoare de pisici

Stephanie Jimenez iubește atât de mult felinele încât a devenit crescătoare de pisici. Femeia este implicată într-un proiect, alături de alți patru crescători de pisici și dețin numeroase feline cu ochi albaștri, aceasta fiind o trăsătură destul de rară.

Cei cinci vor să creeze o nouă rasă de pisici britanice cu ochi albaștri și speră ca aceasta să le fie recunoscută ca o rasă  independentă de către Federația franceză pentru gestionarea originilor feline oficiale. Această instituție este singura care poate acorda o denumire de rasă pură unei pisici.

Așadar, Narnia are cu cine să-și petreacă timpul, deoarece stăpâna sa are numeroase pisicuțe și este dispusă să-i păstreze puii.