Home » Știri » A murit Stephen Hawking: cine a fost cel mai mare fizician al lumii

A murit Stephen Hawking: cine a fost cel mai mare fizician al lumii

Redactia Știri / 14.03.2018, 08:36
A murit Stephen Hawking: cine a fost cel mai mare fizician al lumii

Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. Acesta a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică cu puțin timp după ce a împlinit 21 de ani. A marcat fizica și cercetarea, în general, ca niciun alt fizician din ultima jumătate de secul.

Stephen Hawking a fost un fizician englez, teoretician al universului și unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremii. Mulți l-au considerat cel mai mare om de știință de la Albert Einstein încoace și l-au trecut în scara ierarhică alături de Galilleo Galilei, Isaac Newton sau Giordano Bruno. Cu toate acestea, nu de puține ori a fost numit nebun, datorită declarațiilor sale și a intrat în conflict și cu Biserica, scriu cei de la Playtech.ro.

Una dintre ele a fost o prezicere sinistră de-a sa, prin care susținea că dacă oamenii nu vor reuși să colonizeze planeta Marte în următorul secol, vor fi martori la sfârșitul lumii.

Principalele domenii de cercetare ale sale au fost cosmologia teoretică, relativitatea generală și mecanica cuantică. Între anii 1965 și 1970 a elaborat un model matematic cu ajutorul lui Dikran Tahta, un ilustru matematician. În colaborare cu Roger Penrose și alți cercetători, a dezvoltat noi tehnici de studiere a structurii spațio-temporale la scară largă și le-a aplicat teoriei Big Bang-ului. Acesta se oprește și asupra relației dintre găurile negre din univers și termodinamică, unde teoretizează diferite descoperiri importante.

Deși nu a fost un elev sau student excepțional, dimpotrivă, a fost unul mediu, Stephen Hawking a construit un calculator la vârsta de 16 ani, doar cu piese de schimb. Asta a anunțat un viitor incredibil, unde mai ales a reușit să învingă o boală cruntă.

Citește mai multe AICI