Home » Știri » Nou atac terorist în Franța! Trei morți și mai mulți răniți în basilica Notre-Dame. Ce s-a aflat despre atacator

Nou atac terorist în Franța! Trei morți și mai mulți răniți în basilica Notre-Dame. Ce s-a aflat despre atacator

Bucur Ioana / 29.10.2020, 14:34
Nou atac terorist în Franța! Trei morți și mai mulți răniți în basilica Notre-Dame. Ce s-a aflat despre atacator

Un nou atac terorist în Franța! Trei oameni și-au pierdut viața, într-un mod barbar, după ce un individ înarmat a intrat în basilica Notre-Dame din Nisa. Din primele informații, o femeie ar fi fost decapitată în interiorul bisericii. Detalii terifiante despre autorul crimelor.

Nou atac terorist în Franța. Trei persoane și-au pierdut viața, după ce un individ a început să înjunghie oameni în basilica Notre-Dame din Nisa

Un nou atac terorist în Franța, joi dimineață. Un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat mai mulți oameni, în basilica Notre-Dame din Nisa. Până în acest moment, trei persoane și-au pierdut viața. Un bărbat și o femeie au fost uciși chiar în interiorul bisericii, în timp ce a treia victimă, grav rănită, a murit într-un bar din apropiere în care se refugise după ce fusese înjunghiată, potrivit AFP. Din primele informații, o femeie a fost decapitată de atacator.

Potrivit autorităților locale, autorul noului atac terorist în Franța a fost rănit în timpul intervenției forțelor de ordine și transportat de urgență la spital. Parchetul Național Antiterorist (PNAT) a anunțat că a deschis o anchetă pentru „asasinat și tentativă de asasinat având legătură cu o faptă teroristă”.

Nou atac terorist în Franța. Detalii terifiante despre autorul crimelor din basilica Notre-Dame  

În urma acestui nou atac terorist, primarul orașului de pe Coasta de Azur, Christian Estrosi, a cerut „să se facă totul pentru a eradica islamo-fascismul”. Primarul a dezvăluit un detaliu tulburător despre autorul atacului: „În timp ce era încătușat, rostea cuvintele Allah Akbar”.

„O femeie a fost agresată cu acelaşi modus operandi folosit şi în cazul lui Samuel Paty”, a explicat Estrosi, care s-a referit la profesorul de istorie din Paris decapitat la 16 octombrie de către un islamist rus de origine cecenă care a fost ulterior ucis de poliţie.

Edilul a mai dezvăluit că una dintre victimele care și-au pierdut viața în atacul terorist de joi, este paracliserul basilicii Notre-Dame. După acel „asasinat într-o şcoală, acum barbaria islamo-fascistă a ales să lovească în interiorul unei biserici, un adevărat simbol”, a adăugat Estrosi.

Nou atac terorist în Franța. Președintele Emmanuel Macron a anunțat că se va deplasa de urgență la Nisa

La scurt timp după noul atac terorist în Franța, președintele Emmanuel Macron s-a deplasat la celula de criză creată de Ministerul de Interne şi ar urma să plece rapid la Nisa.

Nou atac terorist în Franța. Incidentul șocant s-a petrecut în jurul orei nouă dimineața, ora locală, în basilica Notre-Dame din centrul orașului Nisa. Corespondenții AFP au transmis că numeroși polițiști și pompieri s-au deplasat la fața locului, creând un perimetru de securitate la câțiva metri de biserică. Jurnalistul a relatat că a văzut pompieri care transportau o persoană aflată pe o targă şi o urcau într-o ambulanţă. Circulaţia tramvaiului a fost oprită în această zonă foarte circulată.

„Situaţia este sub control şi nu trebuie să vă panicaţi”, a transmis poliţia de la faţa locului. „Detonările pe care le auziţi sunt provocate de Raid (unitate de elită a poliţiei), de serviciile de genişti”, a adăugat Florence Gavello, purtătoare de cuvânt a poliţiei locale.

Nou atac terorist în Franța. Minut de reculegere în semn de solidaritate cu victimele de la basilica Notre-Dame din Nisa 

Pe Twitter, ministrul de Interne francez, Gerald Darmanin, a anunțat că autoritățile vor organiza o „reuniune de criză” la Paris. Adunarea Națională – Parlamentul – va ține un minut de reculegere în semn de solidaritate cu victimele noului atac terorist în Franța. Joi dimineață, premierul Jean Castex a părăsit de urgență Adunarea Națională, unde urma să dea noi explicații despre noul lockdown impus, timp de o lună, în Franța, ca urmare a exploziei cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Nou atac terorist în Franța. Reacția comunității musulmane 

„Nu pot decât să condamn cu forţă laşitatea acestui gest împotriva unor oameni nevinovaţi”, a transmis după atacul terorist, într-un comunicat către AFP, Abdallah Zekri, delegat general al Consiliului francez al cultului musulman (CFCM).

Atacul terorist de la basilica Notre-Dame din Nisa s-a petrecut la mai puțin de două săptămâni de la asasinarea, la Paris, a profesorului de istorie Samuel Paty, care a fost decapitat de un tânăr de origine cecenă după ce arătase în clasă caricaturi cu profetul Mahomed, la un curs despre libertatea de exprimare.