Home » Știri » Unii oameni își aleg partenerii de viață în funcție de telefon

Unii oameni își aleg partenerii de viață în funcție de telefon

Sebastian Rotaru / 13.02.2017, 15:13
Unii oameni își aleg partenerii de viață în funcție de telefon

Dacă ești un posesor de telefon cu Android și vrei să te întâlnești cu cineva care deține un iPhone… ei bine, nu o să ai noroc.

Utilizatorii de iPhone sunt de șase ori mai predispuși în a respinge un partener care deține un telefon cu Android, arată un studiu efectuat pe site-ul de întâlniri Match.com.

În jur de 5.500 de persoane singure, care au cont pe site-ul de matrimoniale Match.com, au descoperit că utilizatorii de iPhone sunt de 21 de ori mai predispuși să judece negativ o persoană care deține un telefon pe Android, în timp ce un deținător de Andorid este doar de 15 ori mai predispus să judece un utilizator de iPhone, scrie Telegraph.

Tot o dovadă că oamenii se judecă în funcție de telefonul pe care îl deții, cercetările făcute pe persoane singure de la 18 ani în sus, au demonstrat că 86% dintre femei vor judecat negativ un partener care are ecranul telefonului spart.

O altă parte a studiului a demonstrat că peste o jumătate dintre oamenii singuri judecă negativ persoanele care, prin activitatea lor din rețelele de socializare, se plâng de probleme. Studiul, care a avut ca subiecți oameni fără parteneri de viață din Statele Unite, a descoperit că 42% dintre oameni îi judecă pe ceilalți în funcție de ce postează pe Internet, iar 39% sunt foarte atenți la gramatica folosită.

O parte signifiantă dintre oamenii care fac parte din comunitatea întâlnirilor sunt timizi din punct de vedere tehnologic. 29% dintre aceștia văd un simplu apel telefonic un mare lucru, iar 26% apreciază faptul că unii oameni nu au nicio activitate pe rețelele de socializare.

Cercetătorii de la Match.com au demonstrat, la data efectuării studiului, că evitarea folosirii telefonului în timpul unei întâlniri poate asigura și o a doua întâlnire. Mulți au condamnat faptul că partenerul cu care au iești în oraș vorbea la telefon sau scria mesaje. 58% dintre cei chestionați nu sunt de acord ca telefonul partenerului să fie cu ecranul în sus, pe masă, iar 45% au spus că le face plăcere când văd că partenerul și-a închis de tot telefonul.

Cea mai tare parte a studiului a fost aceea când persoanele mai tinere au trebuit să vadă dacă își găsesc parteneri/e, în funcție de serialele pe care le urmăresc pe Netflix. S-a constatat că 270% dintre oameni se plac, deoarece au aceleași gusturi în materie de show-uri TV.