Home » Știri » Știri sociale » Paște 2021. Vor putea merge românii anul acesta la Slujba de Înviere? Anunțul făcut de Iohannis și Arafat

Paște 2021. Vor putea merge românii anul acesta la Slujba de Înviere? Anunțul făcut de Iohannis și Arafat

Manolică Anca / 25.03.2021, 16:18
Paște 2021. Vor putea merge românii anul acesta la Slujba de Înviere? Anunțul făcut de Iohannis și Arafat

Paște 2021. Vor putea merge românii anul acesta la Slujba de Înviere? Este întrebarea de pe buzele tuturor creștinilor, care nu își doresc ca și în acest an să stea acasă în noaptea sfântă și să privească slujba pe micile ecrane. Iată ce anunță autoritățile.

Paște 2021. Vor putea merge românii anul acesta la Slujba de Înviere?

Raed Arafat a vorbit, miercuri, 24 martie, despre planurile pe care le au autorităților în privința sărbătorilor pascale. Șeful DSU a dezvăluit că în momentul de față nu se pregătește o măsură care i-ar împiedica pe români să participe la slujba de Înviere, din contră, discuțiile sunt pro desfășurării acestui eveniment. Cu toate acestea, deciziile finale se vor lua în zilele următoare și vor fi comunicate public de prim-ministrul României, Florin Cîțu.

„Cred că toată lumea a auzit ce a zis și președintele, și știu că și premierul a zis, că intenția este ca de Paște lumea să meargă la Înviere și să nu fie restricții în acest sens. Dar, concluzii nu sunt trase exact, cum va fi, ce va fi, pentru că urmează discuții și întâlniri între toți reprezentanții cultelor și bineînțeles la nivel guvernamental va fi primul-ministru, voi participa și eu.”, a declarat Raed Arafat, la Antena3.

De asemenea, acesta a ținut să facă un apel la răbdare cetățenilor și i-a rugat să nu mai ofere credit tuturor zvonurilor false care nu fac decât să creeze tensiuni și mai mari între autorități și populație.

Paște 2021. Autoritățile își doresc ca, anul acesta, creștinii să poată participa la Slujba de Înviere
Paște 2021. Autoritățile își doresc ca, anul acesta, creștinii să poată participa la Slujba de Înviere

Klaus Iohannis, despre sărbătorile de Paște

Într-un alt interviu, președintele Klaus Iohannis a declarat acelați lucru. Spune că își dorește ca pandemia de Covid-19 să fie gestionată în așa fel încât, de Paște 2021, românii să poată merge la biserică și să se poată întâlni și cu cei dragi. Într-un cadru mai restrâns, desigur, dar să nu se repete scenariul de anul trecut.

„Anul acesta, sărbătorile sunt la o distanţă mare. Acum, în 4 aprilie, vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformaţii, iar la începutul lui mai vor sărbători creştinii ortodocşi. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în aşa fel încât lumea să poată să meargă şi la biserică, să se întâlnească – sigur, în cerc mai restrâns – dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe persoane. Am spus acest lucru foarte clar de la început, nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică! Sunt Sfintele Sărbători de Paşti, oamenii vor să meargă la biserică şi trebuie să găsim soluţii ca să meargă la biserică – asta este una”, a declarat şeful statului.

Joi, 25 martie, de la ora 11.00, premierul Florin Cîţu, șeful DSU, Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu şi coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid, Valeriu Gheorghiţă se întâlnesc cu liderii cultelor religioase şi cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte, pentru a discuta despre procedura pentru Paștele romano-catolic și protestant care va avea loc pe 4 aprilie.

Update! În urma ședinței, s-a decis că Slujbele de Înviere se vor desfăşura normal anul acesta, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare. De asemenea, Premierul Florin Cîțu a anunțat că vor fi modificate restricțiile de circulație pentru ca românii să poată participa la slujbă. Conform surselor Știrile PRO TV, în noaptea de Înviere, derogarea va fi pentru circulația până la ora 2.00 noaptea.