Home » Știri » Poți conduce un tractor pe drumurile publice fără să ai permis de conducere

Poți conduce un tractor pe drumurile publice fără să ai permis de conducere

Redactia Știri / 14.04.2017, 13:15
Poți conduce un tractor pe drumurile publice fără să ai permis de conducere

O decizie venită de la Instanța Supremă ne arată că putem conduce tractoare pe drumurile publice, fără permis de conducere, scriu cei de la Playtehc.ro.

Poate că sună ciudat știrea, dar aceasta este o realitate apărută în urma unei serii de decizii judecătorești. Astfel, pornim de la cazul lui Ion Ilie Creinicean, care a condus un tractor pe drumul public, fără permis de conducere, fiind sancționat conform articolelor 334, alineatul 1 și 335, alineatul 1, din Codul Penal.

Acesta a fost achitat de infracțiunea de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, de către Judecătoria Deta. Curtea de Apel Timișoara a sesizat Instanța Supremă, care a oferit o decizie în acest caz.

Sesizarea Curții de Apel a cerut pronunțarea unei hotărâri care să arate ”în ce măsură tractorul agricol sau forestier condus pe drumurile publice devine asimilat autovehiculului, iar conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînregistrat, potrivit legii, sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere întrunește condițiile de tipicitate a infracțiunilor prevăzute de art. 334, alin. 1 din Codul Penal, respectiv art. 335, alin. 1 din Codul Penal.”

Află cine are voie să conducă tractoare și unde