Home » Life & Style » Știri mondene » Povestea incredibilă a lui Jeff Bezos. Cu ce se ocupa, până să devină cel mai bogat om de pe planetă. Așa a început să facă bani

Povestea incredibilă a lui Jeff Bezos. Cu ce se ocupa, până să devină cel mai bogat om de pe planetă. Așa a început să facă bani

Bucur Ioana / 08.10.2020, 17:10

Născut Jorgensen, adoptat, devenit Bezos. Mama lui avea doar 17 ani când l-a adus pe lume. Dacă nu ar fi fost abandonat de tatăl biologic, cel mai bogat om de pe planetă ar fi avut un cu totul alt drum în viață. Jeff Bezos a transformat un site care vindea cărți în afacerea secolului. Însă tocilarul devenit primul centimiliardar din istorie nu a putut rezista în fața unei femei superbe: „A pierdut jumătate din avere în divorț și tot putred de bogat e!”

Povestea incredibilă a lui Jeff Bezos

Povestea lui Jeff Bezos, astăzi recunoscut ca fiind cel mai bogat om din lume, începe într-un mod neașteptat. S-a născut pe 12 ianuarie 1964 în Albuquerque, un oraș al cărui nume este la fel de greu de scris precum este de pronunțat. Mama lui, Jacklyn avea 17 ani și era elevă la liceu, în clasa a 11-a. Tatăl lui biologic, Ted Jorgensen, era proprietarul unui magazin de motociclete. Părinții lui divorțează și la scurt timp după separare, mama lui se căsătorește cu Mike Bezos, un imigrant cubanez cu inimă de aur.

Imediat după nuntă, Mike îl adoptă pe băiețelul care avea, la acea vreme, doar patru ani și îi dă numele său de familie: Jeffrey Preston Jorgensen devine Jeffrey Preston Bezos. Noua familie se mută în Houston, unde Mike se angajează ca inginer pentru compania Exxon, după ce își termină studiile la Universitatea New Mexico.

Povestea incredibilă a lui Jeff Bezos. Cu ce se ocupa, până să devină cel mai bogat om de pe planetă. Așa a început să facă bani
Povestea incredibilă a lui Jeff Bezos. Cu ce se ocupa, până să devină cel mai bogat om de pe planetă. Așa a început să facă bani

Încă de mic, Jeff Bezos era pasionat de tehnologie. Acasă, a reușit să creeze și să instaleze un sistem de alarmă pentru a-i ține pe frații săi mai mici afară din camera lui. Avea rezultate excelente la școală și știa ce înseamnă responsabilitatea. În anii de liceu, a lucrat în bucătăria unui lanț celebru de restaurante fast-food. Participa la toate taberele educaționale de care auzea. A terminat clasa a 12-a ca șef de promoție. Când a venit momentul să se înscrie la facultate, a fost admis la Princeton, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din întreaga lume. Patru ani mai târziu, își primea diploma, fiind licențiat în Inginerie Electrică și Automatică.

Cu ce se ocupa, până să devină cel mai bogat om din lume

Proaspăt absolvent, a fost asaltat cu oferte de muncă. S-au bătut pe el companii precum Intel, Bell Labs și Andresen Consulting. A ales să lucreze în domeniul telecomunicațiilor, la Fitel, apoi s-a mutat în industria bancară. La un moment dat, a dat peste o statistică ce i-a dat ideea vieții sale: Internetul creștea cu 2.300% pe an.

La sfârșitul anului 1993, demisionează și își deschide propria afacere: o librărie online. „Amazon” s-a născut, la fel ca multe dintre cele mai cunoscute companii din lume, în garajul casei sale. Pentru a-și pune pe picioare compania, a împrumutat 700.000 de dolari de la părinții săi. Jeff Bezos a fost sincer cu toți cei care au avut curajul să investească în Amazon, spunându-le că exista o mare posibilitate ca aventura să se încheie în faliment.

Jeff Bezos este „cel mai bogat om din istoria modernă”. Averea lui a explodat în timpul crizei pandemiei de COVID-19

Jeff Bezos a fost primul centimiliardar din topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume, fiind numit chiar „cel mai bogat om din istoria modernă”, în anul 2017. A fost prima persoană a cărei avere a depășit pragul de 200 de miliarde de dolari. Astăzi, fondatorul Amazon a rămas în fruntea clasamentului Forbes, cu o avere netă de 183 de miliarde de dolari. Compania sa a înregistrat o creștere cu 68 de miliarde de dolari în 2020, în plină criză generată de pandemia de COVID-19, anunță Bloomberg Billionaires Index.

Povestea incredibilă a lui Jeff Bezos. Cu ce se ocupa, până să devină cel mai bogat om de pe planetă. Așa a început să facă bani
Povestea incredibilă a lui Jeff Bezos. Cu ce se ocupa, până să devină cel mai bogat om de pe planetă. Așa a început să facă bani

Jeff Bezos este atât de bogat încât a ajuns subiect de glume la Hollywood. Miliardarul a ținut primele pagini ale publicațiilor de scandal luni bune, în 2019, după divorțul de soția sa. În timpul galei Premiilor Oscar, gazda evenimentului, Chris Rock, vâzându-l pe Bezos în public, nu s-a putut abține și a punctat:

„Omul ăsta are bani, nene! Când Jeff Bezos scrie un cec, băncile se cutremură! Jeff Bezos e atât de bogat încât a trecut prin cel mai costisitor divorț din istorie și a rămas tot cel mai bogat om de pe planetă!”, a glumit actorul.

„Te iubesc, fată plină de viață! Vreau să mă îmbăt cu tine, să te miros din cap până în picioare!”

Jeff Bezos a fost căsătorit, timp de 26 de ani, cu Mackenzie Scott, cu care are patru copii. În 2019, cei doi au anunțat, pe rețelele sociale că au decis să divorțeze, însă au ținut să precizeze că nu exista niciun motiv scandalos al separării și că vor rămâne prieteni. Iluzia a fost spulberată rapid, după ce, în presă, s-a dezvăluit că, de fapt, Jeff Bezos avea o relație extraconjugală cu una dintre prietenele apropiate ale soției sale, prezentatoarea TV Lauren Sanchez.

Dezvăluirile umilitoare au fost probate și de o serie de mesaje și fotografii cu conotație sexuală pe care Jeff Bezos i le-a trimis amantei sale, cu doar câteva zile înainte de petrecerea în care a sărbătorit 25 de ani de căsnicie cu Mackenzie Scott.

„Te iubesc, fată plină de viață! Îți voi demonstra asta cu tot corpul meu, cu buzele și cu ochii cât mai curând. (…) Vreau să mă îmbăt cu tine în noaptea asta. Vreau să stăm și să ne facem planuri de viitor împreună. VREAU SĂ FIU CU TINE. (…) Simt că ai fost creată special penru mine”, au fost doar câteva dintre mesajele publicate de National Enquirer.

În urma divorțului de Jeff Bezos, Mackenzie Scott a devenit a patra cea mai bogată femeie din lume, cu o avere de 38 de miliarde de dolari. La un an de la separarea de miliardar, fosta lui soție a dezvăluit că a donat 1,7 miliarde de dolari pentru 119 organizații non-profit ce militează pentru egalitatea între rase și drepturile categoriilor sociale marginalizate.