Home » Știri » Povestea sinistră a lui George Năsosul, tâlharul spânzurat și transformat în pantofi. Cum a fost posibil acest lucru

Povestea sinistră a lui George Năsosul, tâlharul spânzurat și transformat în pantofi. Cum a fost posibil acest lucru

Manolică Anca / 26.02.2021, 14:47
Povestea sinistră a lui George Năsosul, tâlharul spânzurat și transformat în pantofi. Cum a fost posibil acest lucru

Un hoț la drumul mare, George Parrott sau Năsosul nu a rămas în istorie pentru faptele sale, ci pentru decesul său și ceea ce s-a întâmplat cu cadavrul lui după. Iată care este povestea sinistră a lui George Năsosul, tâlharul spânzurat și transformat în pantofi.

Povestea sinistră a lui George Năsosul, tâlharul spânzurat și transformat în pantofi

George Parrott, născut pe 20 martie 1834 și decedat pe 22 martie 1881, a fost un tâlhar în vestul sălbatic american, la sfârșitul secolului al XIX-lea. De-a lungul vieții sale, a fost cunoscut sub mai multe nume, precum George Năsosul, George Wardensau George Manuse. Însă cum-a-nascut-69-de-copii-in-76-de-ani-imagini-cu-familia-numeroasa-20255.html sinistră a lui George Năsosul nu a rămas în istorie pentru faptul că a fost un hoț, ci pentru moartea sa teribilă.

Năsosul era cunoscut de lume pentru tot felul de tâlhării și obișnuia să se laude cu faptele sale, lucru care i-a adus și sfârșitul. În anul 1878, împreună cu banda sa, a ucis doi ofițeri ai legii, pe detectivul Union Pacific Tip Vincent și șeriful adjunct din Wyoming Robert Widdowfield, în urma unui jaf de tren. După uciderea celor doi, a mai trecut o perioadă bună până când a fost prins de poliție. Însă, oamenii legii l-au prins, în cele din urmă, întrucât nu se ascundea nicio secundă cu fărădelegile sale. După ce a fost încarcerat, știind că îl așteaptă execuția, a încercat să evadeze. Însă, a fost prins și spânzurat de mulțimea furioasă.

Masca lui George Parrott
Masca lui George Parrott

Din pielea lui s-au făcut pantofi

Dacă moartea acestuia nu a reprezentat un moment demn de a scrie pagini de istorie, ei bine, ce s-a întâmplat după aceea cu trupul său sigur merită relatat. După ce a fost spânzurat, trupul lui nu a fost revendicat de nimeni. Prin urmare, doctorul John Osborne a cerut să i se dea lui corpul. Acesta a început să îl „dezmembreze”, alegând să trimită creierul unui doctor care se ocupa cu studierea minții criminalilor și cutia craniană asistentei lui, Lillian Heath, în vârstă de doar 15 ani.

Aceasta a folosit craniul drept obiect de a împiedica închiderea ușii, scrumieră sau  ghiveci pentru flori. Medicul John Osborne a decis că și alte rămășițe ale tâlharului mai pot fi folosite, creând, astfel, o mască mortuară cu fața lui Parrott, care scotea în evidență de ce era poreclit „năsosul”. Iar lucrurile nu s-au oprit aici. Doctorul a apelat la un pantofar, pentru a îi crea o pereche de pantofi din pielea acestuia.

Pantofii făcuți din pielea lui George Parrott
Pantofii făcuți din pielea lui George Parrott

Încălțămintea a fost păstrată de Osborne, purtatând-o la balul său inaugural, după ce a fost pus guvernator al statului Wyoming. Trupul dezmembrat al lui Parrott a fost ținut, vreme de un an, într-un butoi de whisky umplut cu o soluție de sare. În acest timp, experimentele pe cadavru au continuat, după care i-au fost îngropate oasele. Astăzi, pantofii făcuți din pielea lui George Parrott, masca mortuară și bucăți din craniul său se regăsesc la Muzeul Ținutului Carbon din Wyoming.hot