Home » Știri » Primul turist în spațiu. Mărturisiri incredibile despre experiența trăită. Cum se vede Pământul din spațiu

Primul turist în spațiu. Mărturisiri incredibile despre experiența trăită. Cum se vede Pământul din spațiu

Alexandru Cazacu / 12.07.2021, 16:46
Primul turist în spațiu. Mărturisiri incredibile despre experiența trăită. Cum se vede Pământul din spațiu

Miliardarul Richard Branson, cel care a ieșit în spațiu cu propria sa rachetă, a făcut mărturisiri extraordinare despre experiența trăită. Haideți să vedem ce spune primul turist în spațiu despre călătoria sa în spațiul cosmic.

Primul turist în spațiu. Mărturisiri incredibile despre experiența trăită

Potrivit miliardarului, călătoria sa în spațiu a fost ”o experiență unică în viață”. Se pare că acesta este un prim pas spre turismul spațial de masă. Ba chiar mai mult de atât, începând de anul viitor, mai multe călătorii de acest fel vor avea loc.

Unity, racheta care a purtat avionul spațial, a decolat după o întârziere de aproape două ore din cauza vremii. În călătoria suborbitală, au pornit Richard Branson și alți cinci oameni (doi piloți și trei specialiști de la Virgin Galactic). Ajuns la altitudinea de 15.000 de metri, aparatul de zbor și-a continuat drumul pe cont propriu, zburând vertical. În doar 8 secunde, acesta a atins o viteză de 3.500 de kilometri la oră, ridicându-se la aproape 90 de kilometri deasupra pământului, potrivit stirileprotv.ro.

Richard Branson: ”Este experiența vieții mele”

Conform sursei citate, echipajul a experimentat aproximativ patru minute de imponderabilitate, până să revină pe Pământ. La aterizare, Branson a fost întâmpinat de familie. Potrivit acestuia, să privească în jos spre Pământ a fost ”experiența supremă a vieții sale”.

”La fel că majoritatea copiilor, am visat la acest moment încă de când eram mic, dar vă spun sincer că nimic nu te poate pregăti pentru momentul în care vezi priveliştea asupra Pământului din spațiu. Întreaga experiență a fost magică”, a declarat miliardarul.

Nu cu mult timp înainte să plece în spațiu, miliardarul a dezvăluit, într-o postare pe Twitter, ce l-a motivat să transforme în realitate acest zbor suborbital: ”Misiunea mea este să transform visul călătoriilor spațiale în realitate. Pentru nepoții mei și ai voștri, pentru toată lumea!”.

Ce spune despre experiența trăită primul turist în spațiu
Ce spune despre experiența trăită, primul turist în spațiu

A ajuns sau nu în spațiu Richard Branson

Cu toate acestea, cei de la compania rivală Blue Origin, fondată de Jeff Bezos, spun că Branson n-ar fi ajuns de fapt în spațiu, deoarece nava Virgin Galactic a ajuns doar altitudinea de 88 de kilometri. În concluzie, aparatul de zbor nu a ajuns până la linia Karman, situată la o altitudine de 100 de kilometri, utilizată de obicei pentru a defini granița dintre atmosfera Pământului și spațiul cosmic.

Pe de altă parte, atât cei de la Forțele Aeriene din Statele Unite, cât și Administrația Federală de Aviație plasează granița imaginară la altitudinea de 84 de kilometri, așadar nava miliardarului s-a încadrat. Cu toate acestea, naveta de la SpaceX a dus astronauții la Stația Spațială Internațională, care orbitează la o distanță de 400 de kilometri.

Ei bine, acestea fiind spuse, se pare că peste 600 de oameni și-au cumpărat deja bilete pentru călătoria în spațiu cu avionul-rachetă al companiei Virgin Galactic. Printre vedetele care au plătit 250.000 de dolari pentru un astfel de bilet se numără și Tom Hanks, Leonardo Di Caprio și Lady Gaga. După cum am menționat și mai sus, startul zborurilor se va da anul viitor.