Home » Știri » Programul din duminica Floriilor al mall-urilor din București. Cum funcționează, de fapt, acestea în 25 aprilie

Programul din duminica Floriilor al mall-urilor din București. Cum funcționează, de fapt, acestea în 25 aprilie

Alexandru Cazacu / 24.04.2021, 15:50
Programul din duminica Floriilor al mall-urilor din București. Cum funcționează, de fapt, acestea în 25 aprilie

Cu ocazia Floriilor, majoritatea centrelor comerciale din București vor avea un program diferit față de cel actual. Care este programul din duminica Floriilor al mall-urilor din Capitală și cum vor funcționa acestea în această perioadă, poți afla în continuarea articolului.

Programul din duminica Floriilor al mall-urilor din București

Prefectura Capitalei a anunțat că restricțiile de weekend vor prelungite cu încă două săptămâni în București. Cu toate acestea, singura schimbare prevăzută de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență este că centrele comerciale vor avea un program cu totul diferit de Florii, față de cum era prevăzut.

Potrivit documentului emis Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, de Florii magazinele se vor închide la ora 20:00, în loc de ora 18:00. În Capitală rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este de 4,71 la mia de locuitori. Așadar, este interzisă circulația în afara locuinței între orele 22:00 – 05:00.

Accesul în mall de Florii

Din cauza pandemiei de coronavirus, accesul în mall-uri se face în așa fel încât să se asigure distanțarea de minim 2 metri între persoane, precum și o suprafață de minim 7 metri pătrați pe persoană. Aceste măsuri vor fi ridicate atunci când rata de incidență cumulată pe o perioadă de 14 zile scade sub 3,5 la mia de locuitori.

Potrivit prefectului Alin Stoica, singura schimbare prevăzută de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgenţă este că magazinele vor rămâne deschise în Vinerea Floriilor până la 20.00.

”Da, avem CMBSU prin care prelungim măsurile pe care le știți deja pentru că expiră la 12.00 noapte și le mai prelungim. Vine în contextul în care Guvernul a prelungit starea de alertă. O să includ vinerea, pentru că se prinde și vinerea de Florii, iar vinerea de Florii va fi programul la magazine până la ora 20.00, nu până la ora 18.00. Lucru care e deja în hotărârea de Guvern. Nu este nimic nou”, susținea prefectul Alin Stoica, în urmă cu câteva săptămâni.

Programul din duminica Floriilor al mall-urilor din Capitală
Programul din duminica Floriilor al mall-urilor din Capitală

Restricții pentru Paște

Potrivit evz.ro, în Vinerea Mare, în localitățile în care incidența depășește 3,5 la mie, magazinele pot fi deschise până la ora 20:00, dar programul va fi prelungit până la ora 21:00, în localitățile în care incidența este situată sub acest prag.

Începând de la 13 aprilie, autoritățile au aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cu 30 de zile, . Cu această ocazie au fost adoptate mai multe măsuri pentru pentru prevenirea și combaterea pandemiei de coronavirus. Însă, o parte dintre restricții au fost suspendate în perioada sărbătorilor de Paște. De exemplu, au fost suspendate restricțiile de circulație în noaptea de Înviere, astfel încât oamenii să poată participa la slujbele religioase. Astfel, circulația va permisă în intervalul orar 20:00 – 05:00.

Florin Cîțu, despre slujbele de Paște

În urmă cu câteva zile, premierul Cîțu a vorbit despre felul în care se vor organiza slujbele religioase cu ocazia Sărbătorilor de Paște. Potrivit acestuia, slujbele se vor desfășura în aer liber, iar carantina de noapte va fi ridicată până la ora 05:00.

”Carantina de noapte va fi ridicată până la ora 5.00, dar tot trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, trebuie să fie niște reguli pe care să le respectăm. (…) Slujbele vor fi ținute în afara bisericii, cu distanțare”, a spus premierul, la Digi 24.