Home » Știri » Putin, operat de cancer? Ce scrie presa străină despre starea de sănătate a liderului rus

Putin, operat de cancer? Ce scrie presa străină despre starea de sănătate a liderului rus

Alexandru Cazacu / 16.05.2022, 12:47
Putin, operat de cancer? Ce scrie presa străină despre starea de sănătate a liderului rus

În ultima vreme au circulat mai multe zvonuri precum că liderul de la Kremlin ar suferi de o boală gravă. De exemplu, un oligarh apropiat președintelui rus ar fi fost înregistrat în timp ce susținea că Putin este „bolnav de cancer de sânge”. Totuși, este adevărată această informație sau este menită să îl facă vulnerabil pe președintele Rusiei? Hai să vedem ce scrie presa străină despre starea de sănătate a acestuia.

Ce scriu jurnaliștii din străinătate despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

De când Rusia a invadat Ucraina, starea de sănătate a lui Vladimir Putin a devenit obiectul unor speculații frenetice. Cu toate acestea, zvonurile au fost minimalizate de către secretarul de presă Dmitri Peskov, invocând sănătatea „excelentă” a liderului rus.

General SVR, un canal Telegram care ar fi condus de către un fost ofițer la Serviciului de Informații Externe al Rusiei, ar fi spus că, în viitorul apropiat, Putin urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale pentru o formă nespecificată de cancer, potrivit New Lines.

De asemenea, conform sursei citate, unul dintre oligarhii ruși ar fi fost înregistrat în timp ce spunea că Putin este „foarte grav bolnav”. Omul de afaceri ar fi dezvăluit acest lucru la mijlocul lunii martie într-o discuție cu un afacerist occidental. Cei de la New Lines au publicat discuția, însă au decis să protejeze identitățile celor doi.

Putin, operat de cancer?

În discuția respectivă, oligarhul rus mai precizează că liderul de la Kremlin ar avea leucemie, motiv pentru care ar fi fost operat imediat după invazia Ucrainei. De asemenea, el a mai spus că Putin „a distrus economia Rusiei, economia Ucrainei și alte companii, le-a ruinat. Problema este în capul său. Un nebun poate distruge lumea”.

Cu toate acestea, nu poate fi confirmată această informația, fișele medicale ale lui Putin fiind incredibil de greu de accesat. Totuși, înregistrarea reprezintă o mărturie a unei persoane cu legături dovedite cu guvernul rus. În plus, oligarhul rus habar n-avea că este înregistrat, mai scrie sursa citată.

Ce scrie presa din străinătate despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin
Ce scrie presa din străinătate despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Ce scriu alte ziare din străinătate

Conform unor surse, ar exista dovezi că în urmă cu aproximativ o săptămână, președintele rus ar fi mers de urgență la o clinică privată. Se pare că totul s-a petrecut în toiul nopții, liderul rus fiind „foarte bolnav”, scrie informazione.it.

Acestea ar fi câteva detalii confirmate de surse, în ceea ce privește presupusa internare și intervenție la care ar fi fost supus Vladimir Putin, care ar suferi de cancer.

Ei bine, speculațiile nu se opresc aici, iar unii susțin că președintele Rusiei ar suferi de o „boală gravă de sânge”. În plus, în imaginile de la parada din 9 mai 2022, Putin apare învelit cu o pătură pe picioare, așa că au alimentat controversele cu privire la starea sa de sănătate.

În concluzie, informații clare, concrete și oficiale din acest punct de vedere sunt greu sau chiar imposibil de obținut. Asta pentru că Serviciul de Informații Rus ar fi primit ordine directe să nu ofere informații despre starea de sănătate a liderului de la Kremlin.