Home » Știri » Radio România: Nu există nicio legătură cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu SRR

Radio România: Nu există nicio legătură cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu SRR

Octavian Palade / 22.11.2016, 11:03
Radio România: Nu există nicio legătură cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu SRR

Potrivit unui comunicat transmis de Radio România, Consiliul de Administrație nu are nicio legătură cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu SRR.

Consiliul de Administraţie (CA) de la Radio România (SRR) a transmis marţi un comunicat de presă prin care neagă existenţa unei legături, în mod direct sau indirect, a membrilor săi cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu instituţia, scrie news.ro.

”Contrar informaţiilor publicate în presă, Consiliul de Administraţie NU are nicio legătură, în mod direct sau indirect, cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu Societatea Română de Radiodifuziune”, se precizează în comunicat.

Membrii Consiliului de Administraţie au mai menționat că nu au fost invitaţi pentru cercetări raportate la activitatea prezentului mandat.

”Acest mandat a început în iunie 2014, a fost întrerupt la scurt timp – printr-o solicitare a unui partid parlamentar la Curtea Constituţională – şi a reînceput în decembrie 2014. Potrivit informaţiilor oficiale transmise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cercetările se referă la perioada 2011 – 2014, respectiv la mandatul anterior acestui for din Societatea Română de Radiodifuziune”, se mai arată în comunicatul CA.

Referitor la activitatea Consiliului de Administraţie, acesta nu stabileşte firmele care participă la licitaţii, nu întocmeşte caiete de sarcini, nu participă la comisii de negociere, ci aprobă limitele bugetelor alocate şi, după caz, demararea procedurilor legale în materie de achiziţii publice, explică membrii CA al SRR.

”Informaţiile nefondate sau false transmise prin intermediul presei pot duce la decredibilizarea Radio România, a cărei activitate performantă este de necontestat şi pot induce o percepţie falsă în rândul opiniei publice. Radio România este numărul 1 pe piaţa radiourilor în România, susţine în mod constant proiecte substanţiale în sprijinul educaţiei şi al culturii şi – mai ales – este independent faţă de factorul politic. Este regretabil că această instituţie prestigioasă este supusă în aceste zile unor campanii mediatice denigratoare. Şi este regretabil că informaţii nesusţinute de dovezi fac obiectul unor acuzaţii în presă asupra unor membri ai Consiliului de Administraţie sau ai unor reprezentanţi ai conducerii Radio România”, se mai menționează în comunicat.

Consiliul de Administraţie al SRR a transmis că speră ca jurnaliştii să verifice informaţiile, să respecte prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la imagine al reprezentanţilor SRR.

”Consiliul de Administraţie al SRR îşi exprimă speranţa că jurnaliştii care intenţionează să lanseze acuzaţii la adresa unor salariaţi sau reprezentanţi ai SRR vor respecta prezumţia de nevinovăţie, vor verifica serios informaţiile şi, de asemenea, vor respecta dreptul la imagine al acestora”, potrivit comunicatului.

CA al SRR a mai menționat că respectă principiile unei corecte administrări, inclusiv faţă de principiul transparenţei decizional şi, prin urmare, toate deciziile şi hotărârile adoptate sunt publicate pe site-ul instituţiei.

”Societatea Română de Radiodifuziune a sprijinit şi sprijină autorităţile Statului în îndeplinirea obligaţiei de respectare a principiului fundamental al aflării adevărului în cadrul cercetărilor, răspunzând prompt şi complet la toate solicitările care au venit din partea acestora. Astfel, reprezentanţii societăţii au asigurat o transparenţă totală a oricăror aspecte care au fost puse în discuţie, acordând toate lămuririle necesare în cel mai scurt timp posibil”, a mai arătat CA.

Membri din CA al Radio România, citați pentru audieri

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat, pe 17 noiembrie, că a început urmărirea penală faţă de 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, printre care Mirela Fugaru, Stejărel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu şi Doina Moşneag, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

Radio România transmitea atunci că a pus la dispoziţia reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti toată documentaţia solicitată.

Ducu Bertzi, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost audiat luni în dosarul privind achiziţii de servicii de turism, acesta declarând că procurorii l-au întrebat despre o firmă de turism despre care nu ştie nimic.

Oficiali ai Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au precizat că luni au fost citate pentru a fi audiate toate persoanele vizate în acest dosar.

Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), a fost citat şi el pentru a fi audiat luni în dosarul privind achiziţii de servicii de turism, însă acesta nu se poate prezenta pentru că este internat de trei zile la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală.