Home » Știri » Referendum: Traian Băsescu reacționează în urma deciziei președintelui

Referendum: Traian Băsescu reacționează în urma deciziei președintelui

Sebastian Rotaru / 24.01.2017, 13:27
Referendum: Traian Băsescu reacționează în urma deciziei președintelui

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat, marți, că tema pentru referendum este înscrisă și în Strategia de Securitate Națională aprobată de CSAT, adoptată prin vot de Parlament chiar la solicitarea lui Iohannis.

Băsescu a mai spus că tema unu referendum se află și în Strategia Anticorupție pentru perioada 2016-2020, adoptată prin HG chiar de Guvernul Cioloș, scrie Agerpres.

„Dacă este Ziua Unirii, nu mai bine se anunța un referendum pentru Unirea cu Republica Moldova? Neinspirată decizie. Tema referendumului, anunțată de Presedintele Iohannis, este înscrisă și în Strategia de Securitate Naționala aprobată de CSAT, adoptată prin vot de Parlament chiar la solicitarea Domnului Iohannis, dar se află și în Strategia Anticorupție pentru perioada 2016-2020, adoptată prin HG chiar de Guvernul Cioloș. Dar, dacă tot voia anunțarea referendumului de ziua Micii Unirii, mai bine îi chema pe români la un referendum pe tema Unirii cu Republica Moldova. Măcar aveam un răspuns ferm al poporului român la elucubrațiile lui Dodon”, a scris Traian Băsescu, pe pagina personală de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis marți președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

Textul scrisorii, trimisă de către Klaus Iohannis președinților Parlamentului:

„În temeiul dispozițiilor art. 90 din Constituția României și al dispozițiilor art. 2 și 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, intenționez să cer poporului să-și exprime, prin referendum, voința suverană cu privire la următoarea problemă de interes național: Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice. Având în vedere dispozițiile legale menționate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum național referitor la problema sus-menționată”, se arată în scrisoarea președintelui Klaus Iohannis transmisă președinților Senatului și Camerei Deputaților.