Home » Știri » Relaxarea restricțiilor România. Etapele anunțate de premierul Cîțu

Relaxarea restricțiilor România. Etapele anunțate de premierul Cîțu

Alexandru Cazacu / 06.05.2021, 14:03
Relaxarea restricțiilor România. Etapele anunțate de premierul Cîțu

Vești bune pentru români din partea Guvernului. După întâlnirea de joi cu reprezentanții HoReCa, Florin Cîțu a dat și primele declarații cu privire la relaxarea restricțiilor în România. Premierul susține că relaxarea se va face în două etape.

Relaxarea restricțiilor în România. Etapele anunțate de premierul Cîțu

Joi, 6 mai, Florin Cîțu a oferi noi declarații în ceea ce privește relaxarea măsurilor impuse de autorități pentru combaterea pandemiei în România. Din fericire, campania națională de vaccinare din România merge bine, iar premierul împreună cu reprezentanții HoReCa își doresc să pregătească cât mai bine acest sezon estival.

”Vreau să pregătim cât mai bine acest sezon estival, pentru că este foarte important pentru noi și pentru mine în special. După discuția pe care am avut-o astăzi cu reprezentanții industriei, au venit câteva soluții foarte inovative și interesante și avem susținerea industriei pentru campania de vaccinare, ceea ce era foarte important. Am înțeles cu toții că, pentru a avea un sezon de succes în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună”, a spus premierul Cîțu, la o conferință de presă.

Relaxarea măsurilor se va face în două etape

În ceea privește relaxarea restricțiilor, Florin Cîțu a explicat că aceasta se va desfășura în două etape. Prima etapă va începe de la 1 iunie, iar a doua de la 1 august. În acest timp, în funcție de situația epidemiologică, se va renunța treptat la unele restricții.

”Am vorbit despre propunerile pentru Comitetul Interministerial de mâine, din partea industriei am primit propuneri și soluții foarte bune și promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare și a doua etapă de la 1 august. Toată lumea a înțeles că nu vom putea redeschide total de la 1 iunie”, a spus premierul Cîțu, printre altele.

Relaxarea restricțiilor România. Etapele anunțate de premierul Cîțu
Relaxarea restricțiilor România. Etapele anunțate de premierul Cîțu

Fără mască pe plajă de la 1 iunie

De asemenea, Florin Cîțu este de părere că începând de la 1 iunie ar putea fi posibilă eliminarea măștii de protecție pe plajă, dacă se respectă condiția de distanțare între șezlonguri, pe care cei de la HoReCa au acceptat-o.

Cu toate acestea, potrivit lui Cîțu, autoritățile trebuie să observe regulile aprobate prin CNSU și prin Comitetul Interministerial, însă se va renunța la purtatul măștii pe plajă dacă se vor respecta condițiile impuse. De exemplu, autoritățile locale vor trebui să observe regula de distanțare dintre șezlonguri.

”Cred că pentru 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă. Am venit cu o condiție, cu o distanțare între șezlonguri, cu care industria este de acord.

Autoritățile vor trebui să observe regulile pe care le aprobăm prin CNSU și prin Comitetul Interministerial. Repet, vom aveam această măsură de a nu purta mască pe plajă, însă această măsură vine cu anumite condiții. Aceste condiții vin cu o distanțare pe care o vom agrea între șezlonguri și asta va trebuie observată de autoritățile locale, că se respectă”, a adăugat Florin Cîțu, potrivit Antena3.