Home » Știri » Rețetă de turtă dulce. Îți trebuie doar o jumătate de oră pentru acest desert minunat. De ce ingrediente ai nevoie

Rețetă de turtă dulce. Îți trebuie doar o jumătate de oră pentru acest desert minunat. De ce ingrediente ai nevoie

Violeta Badea / 11.02.2021, 16:17
Rețetă de turtă dulce. Îți trebuie doar o jumătate de oră pentru acest desert minunat. De ce ingrediente ai nevoie

Rețetă de turtă dulce. Îți trebuie doar o jumătate de oră pentru acest desert minunat. De ce ingrediente ai nevoie. Rețeta de turtă dulce este una dintre preferatele celor mici. Mirosul acestui desert delicios te duce cu gândul la sărbătorile de iarnă sau la vacanțele pe care le petreceai la bunici. Turta dulce se prepară foarte ușor, este pufoasă și aromată, nici nu se compară cu cea pe care o găsiți în comerț. În acest articol vă propunem o rețetă deosebită de turtă dulce de casă, care se va topi în gură. Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și se prepară extrem de rapid.

Rețetă de turtă dulce

Dacă ești în căutarea unei rețete de turtă dulce delicioasă și aromată, noi avem soluția. Vă recomandăm un desert aromat și savuros care vă va încânta imediat. Tura dulce este iubită de români și nu numai. Aceasta este renumită pe întregul mapamond. Deși pare ireal, primele rețete de turtă dulce au apărut încă de pe vremea Grecilor antici și a Egiptenilor. Atunci, aceste delicii erau consumate doar la unele evenimente.

În secolul XI a luat forma pe care o cunoaște noi, în zilele noastre. Tot la acea vreme s-a creat și un amestec de arome încântătoare. Cel mai mare conținut este de ghimbir, scorțișoară, anason, nucșoară și cuișoare. Regina Elisabeta I a fost cea care a făcut celebru micuțul om format din turtă dulce, care a devenit cunoscut în scurt timp. Acesta simbolizează iubirea și este bine să-l dăruiești persoanelor dragi.

În prezent, rețetele nu diferă foarte mult. Fiecare persoană are liberatea de a combina aromele pe care le preferă. De exemplu, unii preferă scorțioara, iar alții nu. De asemenea, dimensiunea lor poate varia în funcție de gusturile fiecăruia. Iată rețeta pe care v-o propunem.

Turta dulce ne aminteste de sarbatorile de iarna
Turta dulce ne aminteste de sarbatorile de iarna

Ingrediente

  • 500 de grame de făină
  • 4 ouă
  • 9 linguri de miere
  • unt (topit)
  • 200 de grame de zahăr pudră
  • o linguriță de mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason
  • o linguriță de bicarbonat
  • o lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare

Într-o crăticioară se adaugă untul topit, mierea, zeama de lămâie și zahărul. Aceasta se pune pe aragaz, la foc mediu și se amestecă încontinuu până se omogenizează. Apoi, se ia după aragaz și se lasă la răcit. Între timp, se ia un vas în care se pune fâina, mix-ul de condimente și bicarbonatul, iar peste acestea se toarnă compoziția din crăticioară. În final, se bat cele patru ouă și se adaugă în vas.

Se frământă totul ușor, dar ferm. Atenție! Toate ingredientele trebuie să se încorporeze cât mai bine. Aluatul de turtă dulce trebuie să arate ca o pastă omogenă. De asemenea, atunci când frământați nu trebuie ca compoziția să se lipească de mâini. Dacă se întâmplă acest lucru, înseamnă că mai trebuie să adăugați puțină făină. Aceasta se presară ușor până se ajunge la consistența dorită. În final, aluatul trebuie să fie elastic și nelipicios.

Vasul se acoperă cu un prosop curat și se lasă să crească aproximativ o jumătate de oră. Între timp, se ia o tavă și se tapetează cu hârtie de copt, iar cuptorul de preîncălzește. Apoi, din aluat se fac diverse forme și se așează pe tavă, dar cu distanță între ele. Se țin la cuptor circa 20 de minute, iar turta dulce este gata. Spor la treabă și poftă bună!