Home » Știri » Rețeta perfectă de clătite de la Florin Dumitrescu. Ce adaugă în compoziție celebrul chef de la Antena 1

Rețeta perfectă de clătite de la Florin Dumitrescu. Ce adaugă în compoziție celebrul chef de la Antena 1

Violeta Badea / 29.01.2021, 14:38
Rețeta perfectă de clătite de la Florin Dumitrescu. Ce adaugă în compoziție celebrul chef de la Antena 1

Rețeta perfectă de clătite de la Florin Dumitrescu. Ce adaugă în compoziție celebrul chef de la Antena 1. Toate rețetele preparate de Chef Florin Dumitrescu sunt foarte apreciate și iubite de toate gospodinele din țara noastră și nu numai. Acesta este recunoscut ca fiind un maestru al bucătăriei, având o vastă experiență în spate. De-a lungul timpului, Florin Dumitrescu a demonstrat că mâncărurile sale au un gust deosebit, sunt ușor de preparat și nu necesită foarte mult timp. În acest articol vă vom prezenta rețeta sa de clătite.

Rețeta perfectă de clătite de la Florin Dumitrescu

În una dintre edițiile emisiunii Chefi la cuțite, de la Antena 1, Florin Dumitrescu a mărturisit care este secretul pentru clătitele perfecte. Un desert iubit de cei mici, dar îndrăgit și de adulți. Preparatul pe care ni-l recomandă de această dată nu are la bază clătitele clasice, ci vorbim de un munte de clătite. Sună interesant, nu-i așa? Iată ce presupune această rețetă și cât de rapid se prepară:

Munte de clatite
Munte de clatite

Ingrediente

  • 200 de grame de făină
  • un ou
  • între 400 și 450 ml de lapte
  • unt
  • frișcă
  • gem de prune
  • câteva feliuțe de prună
  • sirop de agave

Mod de preparare

Pentru a savura cele mai delicioase și pufoase clătite trebuie să așteptați să se facă toate. Da, da ați auzit bine! Majoritatea dintre noi mâncăm prima foaie de clătită, apoi pe a doua, dar aici trebuie să aveți puțină răbdare până faceți un „munte de clătite”. Așteptarea merită, ne garantează Chef Florin Dumitrescu.

Pentru început se ia un bol, aici adăugăm făina, oul și laptele. Toate ingredientele se amestecă bine cu telul, până ce compoziția devine potrivită. Trebuie să nu fie nici prea groasă, nici prea subțire și să treacă testul cu polonicul. Atenție! Nu este recomandat să puneți zahăr în aluat, deoarece clătita se va carameliza în tigaie din cauza temperaturii. Nu vă faceți griji că nu va ieși un desert destul de dulce, celelalte ingrediente vor avea toate resursele să nu se întâmple asta. De asemenea, dacă aluatul conține zahăr nu veți putea întoarce foaia de clătită.

După ce ați terminat aluatul, se ia o tigaie, o ștergem cu puțin unt și se pune pe aragaz. Aici turnăm un polonic din compoziție și prăjim prima clătită. Apoi, continuăm tot așa până obține un strat de clătite, acesta trebuie să fie cam de mărimea unui tort.

Se ia prima foaie de clătită și se pune un strat de frișcă, apoi punem peste a doua foaie de clătită pe care punem un strat de gem de prune, apoi peste o punem pe treia, punem frișcă și tot așa. Atenție! Pe ultima foaie (foaia din varf) nu punem nimic. Apoi, „muntele de clătite” se taie exact ca un tort și trebuie ca straturile să fie vizibile. Luăm felia și o punem pe farfurie, iar apoi începem să o decorăm. De exemplu, lângă așezăm feliile de prună, iar pentru un plus de savoare turnăm peste preparatul minunat sirop de agave. Acesta este și motivul pentru care ultima foaie nu trebuie acoperită cu nimic. Acum totul este gata! Spor la treabă și poftă bună!