Home » Știri » Salariile jucătorilor de la FC Voluntari, blocate din cauza poziţiei în clasament

Salariile jucătorilor de la FC Voluntari, blocate din cauza poziţiei în clasament

Octavian Palade / 28.10.2016, 13:09
Salariile jucătorilor de la FC Voluntari, blocate din cauza poziţiei în clasament

Salariile jucătorilor de la echipa FC Voluntari au fost blocate de conducerea clubului, din cauza rezultatelor negative şi a poziţiei în clasament.

Salariile jucătorilor au fost blocate pentru prima dată de la înființarea clubului, în anul 2010. Conducerea FC Voluntari a menționat că măsura a fost luată pentru redresarea parcursului echipei de fotbal, conform news.ro.

„Salariile fotbaliştilor au fost blocate doar ca urmare a rezultatelor negative înregistrate în perioada din urmă, precum şi a poziţiei ocupate în clasament. Din momentul înfiinţării Clubului Sportiv şi implicit a secţiei de fotbal în anul 2010, este prima oară când se înregistrează restanţe salariale. Consiliul de Administraţie al Clubului a decis să recurgă la o astfel de sancţiune în dorinţa de a redresa parcursul echipei de fotbal şi a continua drumul către obiectivele stabilite la startul sezonului, respectiv accederea în play-off”, se arată într-un comunicat al reprezentanților clubului.

FC Voluntari precizează, totodată, că are stabilit un buget cu care să poată participa în competiţie şi toate cheltuielile efectuate sunt strict legate de nevoile Clubului Sportiv. „Nu există cheltuieli de altă natură, având în vedere că din acest buget trebuie să îşi poată desfăşura activitatea la Clubul Sportiv un număr de aproximativ 1.700 de copii şi juniori (600 la secţia de fotbal şi 1.100 la handbal, baschet, go, karate, box, dans, tenis de masă, hochei pe iarbă, înot, volei, lupte şi atletism, unde junioara Paula Constantin a devenit campioană naţională la 3000 de metri în 2016), 45 de antrenori şi instructori sportivi şi, nu în ultimul rând, fotbaliştii aparţinând echipelor aflate în Liga a IV-a, Liga a III-a şi Liga I. Pentru a reuşi acoperirea acestor cheltuieli şi a menţine permanent bunul mers al unui astfel de angrenaj cu mii de rotiţe, conducerea clubului chibzuieşte şi justifică legal fiecare leu cheltuit”, se mai precizează în comunicatul remis presei.

FC Voluntari se află pe locul nouă în clasamentul Ligii I, după 13 etape, cu 15 puncte (patru victorii, trei remize şi şase înfrângeri). Echipa pregătită de Florin Marin va întâlni luni, în deplasare, în etapa a XIV-a, de la ora 18.00, formaţia FC Viitorul.